luis_suarez_urugvajSP JUŽNA AFRIKA
Luis Suarez: Baš sam ove trenutke sanjao kao dete
Fudbaleri Urugvaja prvi su izborili mesto u društvu osam najbolji na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici posle pobede od  2-1 nad Južnom Korejom.
Oba gola je za pobednika postigao napadač Ajaksa Luis Suarez, a posebno je lep bio onaj drugi, deset minuta pre kraja, kojim je Suarez gurnuo svoju ekipu četvrtfibnale Mundijala.
-Baš su ovo trenuci koje sam nekad sanjao, kao dete. Mislim da smo zasluženo prošli dalje i da smo bili bolji. Inače, kod drugog pogotka u prvi mah nisam ni znao da je lopta ušla u mrežu. Slavićemo kratko, a potom započinjemo s pripremama za četvrtfinale. Mogu samo da zamislim šta je sada kod nas, u domovini – rekao je junak pobede Suarez.
Selektor Urugvaja Oscar Tabarez je rekao: – Četrdeset godina smo čekali ovaj rezultat i znam da je svaki od tri miliona Urugvajaca sada srećan i ponosan. Bila je ovo teška utakmica za nas, ali smo isto tako u svakom momentu bili disciplinirani i strpljivi. Suarez? Bio je sjajan, neverovatan.
Na drugoj strani čak nije ni stanovala tuga, barem ne u izjavama južnokorejskog selektora Huh Jung-Mooa.
-Mislim da je Urugvaj srećno pobedio. Nakon svega nemam šta da prigovorim svojim igračima. Možda smo trebali biti pametniji posle izjednačenja. Trebali smo da nastavimo da držimo loptu u našem posedu. ALi, globalno smo napredovali na ovom Mundijalu, predstavili se u lepom tonu i ja sam srećan s ovim našim nastupom.
Povezana vest:  Partizan dočekuje Napredak, Zvezda u Gornjem Milanovcu