Oskar_Tabares_selektor_urugvaj SP JUŽNA AFRIKA

Tabares zadovoljan zbog plasmana u četvrtfinale

 

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Oskar Tabares rekao je danas da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva i ocenio da njegova ekipa može ravnopravno da igra sa najboljim svetskim ekipama.

Urugvaj je danas u Port Elizabetu pobedio Južnu Koreju 2:1 i plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva prvi put posle 40 godina.

Dvostruki svetski prvak Urugvaj je poveo u osmom minutu golom Luisa Suaresa, izjednačio je Li Čung-jong u 68, a konačan rezultat postavio je Suares u 80. minutu, svojim drugim golom na meču, a 13. za nacionalni tim.

Povezana vest:  Lazović: Napravio sam glupost, ne zameram Kneževiću

-Izjednačujući gol je doneo napredak u našoj igri. Tada smo prestali da razmišljamo o tome kako da ne primimo gol, pošto smo morali da krenemo u napad. Na sreću, lep gol Suaresa nam je doneo pobedu – rekao je selektor Urugvaja Oskar Tabares.

-Ne želim da zvučim prepotentno, ali mislim da je moj tim veoma dobro pripremljen i da može ravnopravno da igra sa najboljim svetskim reprezentacijama – dodao je on.

Povezana vest:  Švajcarski reprezentativci odbili novac od Saveza

Dvostruki strelac Suares rekao je da je srećan zbog plasmana u četvrtfinale.

-Nisam mogao da verujem da ću postići i drugi gol. Sada želim samo da slavim prolaz među osam najboljih ekipa na svetu – rekao je Suares.

Selektor Južne Koreje Huh Jung-mu rekao je će njegova ekipa izvući pouke iz današnjeg poraza.

Povezana vest:  Vojvodina želi maksimum protiv Zvezde i da ponovi igru kao protiv Partizana

-Bilo bi bolje da smo igrali pametnije, sa više samopouzdanja. Moramo da popravimo igru i na tome ćemo raditi u budućnosti – rekao je Huh.