Trener Vojvodine Nenad Lalatović ocenio je danas da je Crvena zvezda favorit u derbi meču 10. kola Super lige, ali je istakao da njegovi fudbaleri žele da ostanu na prvom mestu tabele.

-Nema potrebe da trošim reči o Zvezdi. To je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Imaju sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom, mojim kolegom (Miodragom) ‘Grofom’ ; Božovićem. Igraju pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Naš cilj se, medjutim, zna. Idemo tamo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno – rekao je Lalatović novinarima u Novom Sadu.

Povezana vest:  Dortmund zainteresovan za Ljajića

Trener Vojvodine kazao je da Zvezda ima dobar tim koji igra sjajno.

-To je skup sjajnih individualaca, koji u svakom trenutku mogu da reše utakmicu jednim potezom, ali to ne mora ništa da znači. Mi smo pokazali da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i nikoga se ne plašimo. Ne želimo da se branimo, već da igramo fudbal i zabeležimo dobar rezultat za nas – rekao je Lalatović.

Nenad Gavrić neće moći da igra zbog povrede koju je dobio u kup utakmici protiv Bežanije, ali su ostali igrači spremni. Trener je istakao da u timu vlada sjajno raspoloženje.

Povezana vest:  Ferguson pozvao Ferdinanda da se oprosti od reprezentacije

-Atmosfera je sjajna i svi dobro treniraju. Drago mi je što će sada derbi biti izmedju Vojvodine i Zvezde, jer Vojvodina je zaslužila da se ovaj meč nazove derbijem, po igrama koje moji igrači pružaju ove sezone i rezultatima koje postižu. Nadam se da će biti mnogo gledalaca i da ćemo se pred beogradskom publikom predstaviti u što boljem svetlu – rekao je Lalatović.

Trener je novinarima odgovorio da ga ne bi iznenadilo da bude lepo dočekan na „Rajku Mitiću“, ali je istakao da razmišlja samo o svom timu.

Povezana vest:  Omladinci Srbije na prvenstvu Evrope

-Ne bih se iznenadio. Kao što znate, ja sam ponikao u Crvenoj zvezdi, igrao tamo od svoje sedme-osme godine, bio kapiten, osvojio četiri trofeja i mnogo toga lepog mi se tamo desilo. Ako bi se tako nešto desilo, sigurno bi mi prijalo, iako ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o utakmici i tome kako da Vojvodina odigra što bolje, odnosno kako da se u naš Novi Sad vratimo neporaženi. To bi bio najveći uspeh, kako za mene, tako i za naše navijače, igrače i upravu kluba – rekao je Lalatović.

Utakmica Crvena zvezda – Vojvodina igra se u nedelju od 19.00.