harry-kewellSP JAR

 

Kjuel: Velikim ekipa se gleda kroz prste, a male se kažnjavaju

 

Posle eliminacije australijske reprezentacije sa Svetskog prvenstva, najveća zvezda Kengura Hari Kjuel i dalje priča o teoriji zavere protiv njegove selekcije.

-Male ekipe, kao što je Australija, kažnjavaju se za situacije u kojima se većima od nas gleda kroz prste. Rekli su nam da igramo pošteno i korektno na ovom prvenstvu, mislim da i jesmo. Nemam ništa protiv velikih ekipa, ali njima je dopušteno puno više nego nama zbog toga ko su i šta su – ogorčen je 31-godišnji Kjuel, krilni napadač turskog Galatasareja, koji je na celom prvenstvu odigrao samo 24 minuta.

Povezana vest:  Mihajlović u nedelju saopštava spisak za meč sa Hrvatskom

Igrač koji je u karijeri toliko često imao problema s povredama, nije uoči Mundijala igrao od aprila. Propustio je tako i prvi dvoboj Australije u grupi D, u kome je njegov tim deklasirala Nemačka sa 4:0. U toj utakmici je Tim Kejhil, važna karika Australijanca, tokom drugog poluvremena zaradio crveni karton zbog starta na Bastianu Švajnštajgeru. Navodno je čak i Švajnštajger priznao da to nije bio start za crveni karton.

Australijanci su nakon toga odigrali 1:1 protiv Gane, a u tom meču je Kjuel dobio crveni karton u 24. minuti zbog igranja rukom u svom kaznenom prostoru. Australija je u tom trenutku vodila 1:0, a italijanski sudija Roberto Roseti je dosudio jedanaesterac za Ganu i crveni karton Kjuelu nakon što je rukom zaustavio udarac Džonatana Mensaha s ivice kaznenog prostora. Asamoa Gijan je iz penala postavio konačnih 1:1.

Povezana vest:  Partizan počeo odbranu titule ubedljivom pobedom protiv Mačve

-Lopta je možda i udarila u moju ruku, ali to sasvim sigurno nije bila moja namera! Pa nisam imao gde da pomerim ruku u toj situaciji. Nisam namerno igrao rukom, sigurno nisam! Roseti mi je ubio san na Svetskom prvenstvu – rekao je Hari Poter, kako Kjuela od milja zovu u Galatasaraju.

U obrazloženju svoje teorije Kjuel je naveo još jedan primer. Osvrnuo se na treću utakmicu Australije u grupi i pobedu protiv Srbije 2:1, koja Australijancima ipak nije bila dovoljna za plasman u osminu finala.

Povezana vest:  Henderson i Staridž srušili Svonsi

-Miloš Krasić se u našem kaznenom prostoru bacio i pokušao da odglumi penal. Nama su rekli da je simuliranje penala – žuti karton. Zašto ga Krasić onda nije i dobio? Ništa protiv njega lično, ali pokušao je svojoj reprezentaciji da iznudi kazneni udarac, a ostao je nekažnjen – zaključio je Kjuel.