Trener fudbalera Čelsija Antonio Konte rekao je večeras da je pred njegovim igračima obaveza da dokažu koliko vrede i da je ekipa jaka „samo na papiru“.

Čelsi je izgubio večeras od Arsenala sa 0:3 i pretrpeo drugi uzastopni poraz, posle kojeg je pao na osmo mesto na tabeli. „Plavci“ nemaju pobedu u ligi ovog meseca, a večeras su primili sva tri gola u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Božović: Dajte da odemo posle trećeg kola!

-Od prvog minuta nismo imali pravi stav, a igrali smo protiv dobrog tima, dobro organizovanog u taktičkom i fizičkom smislu. Posle ovog poraza, znamo da moramo mnogo da radimo. Mi smo sada jak tim samo na papiru. To je uvek problem ekipe a ne pojedinačno, jednog igrača. Kada ništa nije kako treba, igraču je veoma teško da odigra dobru utakmicu – rekao je Konte za BT Sport.

Povezana vest:  4. KOLO ENGLESKE LIGE, Nastavlja se borba za bodove

Arsenal je poveo posle greške igrača Čelsija Gerija Kejhila, koji je praktično dodao loptu Aleksisu Sančesu.

-Neću da pričam o tome, pošto to nije dobro za igrača. Pobedjujemo kao tim i gubimo kao tim. Znamo da moramo mnogo da radimo i ako neko misli da je ova ekipa spremna da se bori… Moramo da sačekamo da budemo sjajan tim, ne samo na papiru nego na terenu. To je važno – naveo je italijanski trener.

Povezana vest:  Golman Bajković produžio ugovor sa Lirsom

Čelsi sada zaostaje osam bodova za prvoplasiranim Mančester sitijem.

-Mančester siti je veoma dobro počeo sezonu. Igraju veoma dobro. Ali važno je da gledamo šta se dešava u našoj kući, a ne u drugim kućama – rekao je Konte.