elano_brazilSP JUŽNA AFRIKA

 

Elano se sigurno vraća, Felipe Melo i dalje pod znakom pitanja

 

Fudbaleri Brazila rutinski su se plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva na jugu Afrike. Tamo će im suparnik, u ponedeljak, biti reprezentacija Čilea.

Isto tako, Brazil je upao u sjajan deo žreba u kojem se od velikana nalazi samo Holandija. Svi ostali giganti kao što su Argentina, Engleska, Nemačka, Španija ili Portugalija na drugoj su strani žreba.

Povezana vest:  Brazil pobedio Italiju za prvo mesto u A grupi

Selektor Karlos Dunga može da bude zadovoljan i zbog činjenice da standarni član prvih jedanaest Elano više ne oseća nikakve bolove u povređenom desnom članku. Strelac dva gola na ovogodišnjem Mundijalu povredio se tokom utakmice protiv Obale Slonovače.

– Sve je u najboljem redu. Odradio sam sasvim normalno trening u subotu. Nikakve bolove nisam osetio i spreman sam za igru – rekao je Elano.

Povezana vest:  Ćavi, Mesi i Inijesta u trci za Zlatnu loptu

U ekipu se vraća i Kaka, koji je protiv Portugalije odradio suspenziju crvenog kartona, kao i Robinjo koji je protiv Portugalaca dobio poštedu zbog lakše povrede butnog mišića.

Ali, veće probleme imaju Felipe Melo, standardni igrač u veznom redu, i rezervni napadač Žulio Baptista. Prvi ima povredu članka, a Baptista ima problema sa kolenom i za obojicu je verovatnije da neće biti spremni da istrče na teren protiv Čilea.

Povezana vest:  Milovan Rajevac: Suarez je varalica, to je bila đavplja ruka!