aleks_ferguson_11Aleks Ferguson: Van der Sar ovako nije pogrešio od osnovne škole

 

Fudbaleri Mančester Junajteda u utakmici 8. premierligaškog kola propustili su veliku priliku za upisivanje tri boda. Pobede ih je koštala velika greška iskusnog golmana Edvina van der Sara.

Nakon jednog naoko bezazlenog ubacivanja s leve strane Van der Sar je uhvatio loptu u svom petercu, a potom mu je ona bezrazložno ispala iz ruke i kao servirana došla na nogu Somenu Tčoiju koji ju je bez problema smestio u mrežu.

Povezana vest:  Borusija Dortmund pobedom krenula u odbranu titule

Dogodilo se to u 55. minutu za konačnih 2-2, a valja reći da su crveni đavoli već od 25. minuta imali prednost 2-0.

-Rezultat je zapravo neobjašnjiv. Imali smo nesreće kod njihovog prvog gola, a kod drugog je Van der Sar napravio grešku kakvu zapravo nije napravio još od osnovne škole – komentarisao je razočarani Ferguson, čija je ekipa u osam dosad odigranih kola neporažena, ali je čak pet puta remizirala.

Povezana vest:  EURO 2012, Rezultati utakmica 2. kola i tabela Grupe D

Treći je to put ove sezone da je Mančester Junajted ispustio vođstvo, prethodno mu se to dogodilo na gostovanjima kod Fulama (2-2) i Evertona (3-3), a na Godison Parku je Fergusonova ekipa primila čak dva gola u sudijskoj nadoknadi.

-Umesto vođstva 2-0, trebali smo voditi 5-0 već na poluvremenu. Kod Evertona smo mogli da damo pet ili šest golova, a kod Fulama tri ili četiri. Ali u svim smo utakmicama osvojili tek bod i to mora da nas brine. Ne smemo tako nastaviti. Za neke ekipe iz sredine tabele pet remija i neporaženost u osam utakmica su dobar rezultat, ali ne i za Mančester Junajted – zaključio je škotski menadžer.

Povezana vest:  Mpela: Radujem se zbog mogućnosti prelaska u Partizan