milovan_rajevac_ganaSP JUŽNA AFRIKA

 

Rajevac: Fantastičan uspeh

 

Srpski fudbalski stručnjak na klupi reprezentacije Gane Milovan Rajevac ocenio je plasman „crnih zvezda“ u četvrtfinale Mundijala u Južnoj Africi fantastičnim uspehom, ostvarenim u izuzetno teškom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Nacionalni tim Gane juče je na stadionu „Rojal Bafokeng“ u Rustenburgu, nošen frenetičnom podrškom domaćih navijača, slavio nakon produžetaka sa 2:1 i za plasman u polufunale šampionata sveta boriće se 2. jula u Johanezburgu protiv Urugvaja.

Povezana vest:  Ibrahimović: Gvardiola prema meni nije bio čovek

Selektor jedinog predstavnika Afrike u eliminacionoj fazi takmičenja na planetarnoj smotri fudbala tvrdio je i da je prolaz u osminu finala „velika stvar i za Ganu i za Afriku“, da bi nakon ulaska u društvo osam najboljih selekcija poručio da je „presrećan“.

-Amerikanci su bili jak protivnik, izvanredno pripremljen. Posle žestoke borbe i izjednačenja koje je uzrokovalo ogroman pritisak na igrače pokazali smo da imamo više snage od rivala. Pobeda je zaslužena i uliva nam optimizam pred četvrtfinalni duel sa Urugvajcima – tvrdi Rajevac.

Povezana vest:  Prandeli precrtao sedmoricu sa spiska