diego_millito_interSP JAR
Milito: Poređenje Runija s Mesijem? Pa to je smešno!
-Vejn Runi možda spada u krug 20 najboljih fudbalera sveta, ali s Lionelom Mesijem ne spada u istu rečenicu – izjavio je Interov napadač i argentinski reprezentativac Dijego Milito za Daily Star.
-Kada mi u argentinskoj reprezentaciji čujemo da Englezi (ili bilo ko drugi) poređuju Runija s Mesijem, možemo samo glasno da se nasmejemo na to. Runi je jako dobar igrač, o tome nema govora, ali stavljati ga u istu kategoriju s Mesijem – to je pogrešno. To nije za debatu, to je naprosto pogrešno! Kada Mesi završi svoju karijeru, možda će otići kao najveći svih vremena. Kako njega uopšte porediti s bilo kojim trenutno aktivnim fudbalerom, a kamoli s igračem koji čak nije bio proglašen za najboljeg svetskog fudbalera godine?! Mogu još nekako da shvatim poređenje Mesija s Kakom ili Kristijanom Ronaldom. Ali, s Runijem? Ne, ne i ne! – kaže Dijego Milito, Interov junak u završnici prošle sezone, koji se svejedno vrlo teško može izboriti za mesto u sastavu argentisnke reprezentacije, čija je, naravno, Lionel Mesi najveća zvezda.
Nastavio je u tonu koji se baš ne može opisati kao diplomatski, iako će se, verovatno, mnogi složiti s njegovim načinom razmišljanja.
-Kao što sam rekao, Runi je jako dobar igrač, možda i među 20 najboljih na svetu. Ali, to ga ne čini Mesijem, nije čak ni blizu Mesija. Ukoliko se Argentina u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sastane s Engleskom, Runi je svakako igrač koga ćemo morati dobro da čuvamo. Ali, Mesi je fudbaler koga ponekad markiraju petorica ili šestorica suparničkih igrača. Tako nešto mi sigurno ne bismo radili s Runijem. Nama je Leo rekao da ne želi da ga smatraju legendom dok ne osvoji Svetsko prvenstvo. Ali, istina je samo jedna. Osvojio li Mesi Mundijal ili ne, on je već sada legenda –  zaključio je Milito.

 

Povezana vest:  Milijaš ide u trenere: Pričao sam sa čelnicima Zvezde...