lejton_hjuit_rimATP VIMBLDON
Hjuit: Đoković će morati gadno da se izmori protiv mene
Derbi osmine finala u muškom delu Vimbldona gotovo je sigurno susret trećeg igrača sveta Novaka Đokovića i Lejtona Hjuita, pobednika ovog turnira 2002. godine.
Hjuit je ove godine na travi Londona prekoračio brojku od 100 pobeda u karijeri. Pre meča s Đokovićem u ponedeljak je na brojci od 101.
Australijanac se, pak, ne seća rado mečeva s Đokovićem na travi. Igrali su na Vimbldonu 2007. godine, i tada je Nole slavio 7-6, 7-6, 4-6, 7-6. Godinu dana kasnije su igrali u Kvinsu, a Đoković je tada pokazao još veću dominaciju, slavio je sa 6-2, 6-2. Hjuit je, pak, u karijeri četiri puta dizao pehar pobednika u Kvinsu.
Ovom prilikom je Hjuit spreman na sve.
-Neću mu ovaj put dati ništa besplatno. Moraće gadno da se natrči ako želi da zaradi svoj novac. Gadno, gadno trčati i izmoriti – ozbiljno je ponavljao Hjuit i nastavio:
-Uvek igram sa srcem, takav sam od starta na teniskim terenima. Tačno će takav biti ovaj meč, srčan i borben do kraja. Ali, neću odstupiti u nijednom trenutku. Želim ovu pobedu više od ičega u ovom trenutku. I ne bojim se za rezultat samo da se borim do kraja, za svaki poen.
Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Đoković: Nisam bio u dilemi oko nastupa za Srbiju