nemci_slavljeSP JUŽNA AFRIKA
Nemci potopili Englesku, sudija nije vidio čist gol Engleza
Nemačka reprezentacija pobedom nad Engleskom rezultatom 4:1 izborila je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Publika na „Free State Stadiumu“ prisustvovala je jednom od najboljih susreta  ovogodišnjeg Mundijala, ali i najvećoj sudijskoj grešci, kada je sudija Jorge Larionda sa svojim pomoćnicima „pokrao“ Engleze ne priznavši čist pogodak Franka Lamparda.
Do prvog gola Nemci su došli u 20. minutu preko Miroslava Klosea. Napadač Bajerna se odlično snašao i matirao Džejmsa.
Samo 12 minuta nakon toga Podolski povećava vođstvo nakon odlične asistencije Milera. Podolskom je lopta otišla suviše levo, ali je uspeo da je smesti u mrežu kroz Džejmsove noge.
Tragičar kod prvog gola Engleza Apson u 37. minutu iskupio se za grešku i glavom smanjio na 2:1.
Manuel Neuer_Germany_lopta_iza_crteMinut nakon toga Engleska je postigla čist gol preko Franka Lamparda, koji sudije nisu priznale. Velika greška sudija, koja će podići mnogo prašine u Južnoafričkoj Republici.
U 67. minuti mladi Miler je posle dve sjajne asistencije i sam postigao svoj prvi gol na meču, a sve nakon brze kontre i asistencije Švajnštajgera.
I u 70. minuti Miler je stavio tačku na i svojim drugim golom, posle nesebične asistencije Ozila.

Stadion: Fristejt u Blummfontejnu Gledalaca: 41.000 Sudije: Larionda, Fandino, Espinoza (Urugvaj). Žuti kartoni: Fridrih (Nemačka), Džonson (Engleska).

Povezana vest:  Jablonec na penale do drugog trofeja češkog kupa

NEMAČKA: Nojer, Fridrih, Mertesaker, Kedira, Švajnštajger, Boateng, Boateng, Ozil (Kizling od 83′), Miler (Trohovski od 72′), Kloze (Gomez od 72′), Podolski.

ENGLESKA: Džejms, Džonson (Rajt-Filips od 87′), Teri, Apson, E. Kol, Beri, Džerard, Lampard, Milner (DŽ. Kol od 61′), Defo (Heski od 71′), Runi.