vlade divac otvara svetski kup sa zastavama andera arsovic damir mikec i bobana velickovicVlade Divac otvorio Svetski kup u streljaštvu „Beograd 2010“ u Kovilovu

 

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac otvorio je  četvrti ovogodišnji Svetski kup u streljaštvu „Beograd 2010“ koji će se do 4. jula održati na strelištu „Bg sportskog centra“ u Kovilovu.

– Posle Sidneja, Pekinga i Fort Beniga, najbolji svetski strelci okupili su se i u Beogradu – rekao je u pozdravnoj reči Vlade Divac. – Ovo takmičenje je posebno važno jer je poslednje pred Šampionat sveta krajem jula i početkom avgusta u Minhenu gde će se vaditi olimpijske vize za London 2012. Nadam se da će biti i dobrih rezultata jer su nas naši strelci navikli na trofeje i da neće izostati i na ovom takmičenju…

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog kupa i Steljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović je pozdravio ugledne goste, predstavnike Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) i Evropske streljaćke konfederacije (ESK) i naglasio:

Povezana vest:  Banjac pobedila, Babićeva treća u Njitri

– Ovo je najmasovniji svetski kup ove godine, sa blizu 600 učesnika iz 60 zemlja Evrope, Azije, Afrike, Sevrne Amerike i Australije. Zahvaljujemo se na ukazanom poverenju predsedniku Međunarodne federacije streljačkih sportova Olegariju Vaskezu Ranji i generalnom sekretaru  Horstu Šrajberu i nadam se da ćemo ga uspešnom organizacijom Svetskog kupa opravdati a time i afirmistai sportsko streljaštvo u Srbiji. Veliku pomoć pružili su nam Minstarstvo omladine i sporta Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Grad Beograd, Uprava pogranične policije i druge resorne institucije, sponzori i prijatelji našeg sporta na čemu im još jednom, u ime strelaca, zahvaljujem. Ako poželite da se vratite u Beograd znaćemo da smo uspeli u organizaciji. Želim vam ugodan boravak, dobre sportske rezultate i neke od vas ćemo sa zadovoljstvom dočekati i dogodine na Šampionatu Evope.

Povezana vest:  Andrija Zlatić pobedio na turniru u Minhenu

ugleden zvanice na svecanom otvaranjuUčesnike i goste pozdravio je i delegat ISSF Robert Mičel (SAD) a među zvanicama bili su i predstavnik ESK Aleksandar Dimakakos, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, potpredsednik Sportskog saveza Srbije Dušan Dimitrijević, predsednik Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Milan Šotra, predstavnici Ministarstva omladine i spotta Srbije i Grada Beograda…

Zastave Srbije, Međunarodne federacije sportskog streljaštva i Streljačkog saveza Srbije uneli su najtrofejniji srpski mladi strelci Andrea Arsović evropska šampionka vazdušnom puškom, Bobana Veličković evropska prvakinja vazdušnim pištoljem i Damir Mikec osvajač zlata i srebra pištoljem ove godine na svetskim kupovima i broj jedan na svetskoj rang listi. U ime strelaca zakletvu je položila Jasna Šekarić a u ime sudija Goran Maksimović.

Povezana vest:  Zlatić osvojio srebro vazdušnim pištoljem u Minhenu

U umetničkom delu programa učestvavo je operski pevač Oliver Njego i umetnik na harmonici Zoran Tutunović.

U ponedeljak, kada Svetski kup počinje, od srpskih strelaca gađaće – muškarci, vazdušna puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“) i Dragan Marković (Novi Sad). Za „osnovni kvalifikacioni rezultat“ (em – ku – es) gađaće Dejan Pešić (Pančevo) i Milenko Sebić (Policajac).

Vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Beličković (Bor 030), em – ku – es: Jelena Arunović (C. zvezda) i Aleksandra Ristović (Zvezdara). Finale  za muškarce vazdušnom puškom je u 13,30 a za žene pištoljem u 18,30 časova.

U utorak, 29. juna, gađaće žene vazdušnom puškom i muškraci vazdušnim pištoljem. Ulaz je slobodan.