fabio_kapelo_besanSP JUŽNA AFRIKA
Fabio Kapelo: Sudije su grešili više od nas
Uprkos vrlo slaboj igri svojih fudbalera, engleski selektor Fabio Kapelo je nakon ubedljivog poraza od Nemačke (4-1) u osmini finala u prvi plan gurnuo sudije.
Engleska je porazom od staroga rivala u Blomfontejnu završila svoj put na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Nemačka je golovima Miroslava Klosea i Lukasa Podolskog povela s 2-0, da bi Matju Apson smanjio na 2-1 u 37. minutu.
Svega minutu kasnije, posle udarca Franka Lamparda, lopta je za barem 20 santimetara prešla crtu gola Manuela Nojnera, ali pomoćni sudija, Urugvajac Maurisio Espinoza to nije signalizirao.
-To je bila jedna od najvažnijih stvari u utakmici. Taj bi gol imao izuzetno veliko značenje jer bismo kod 2-2 mogli da igramo drugačijim stilom u nastavku – rekao je Kapelo odmah nakon utakmice.
-Mislim da smo kod 2-1 igrali dobro, ali nakon što smo primili treći gol, nastavili smo razočaravajuće.
-Nemačka je velika ekipa. Odigrala je dobru utakmicu, a mi smo napravili nekoliko grešaka kod njihovih kontranapada. Ali veće je greške od nas napravio sudija. Male stvari uvek odlučuju o rezultatu – rezignirano je zaključio italijanski stručnjak čija je ekipa u JAR-u ostvarila učinak od jedne pobede, dva remija i jednog poraza.
Povezana vest:  Benitez: Morati kriv za loše rezultate Intera