Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:0 u šestom kolu Bundeslige i tako ostvarili drugi uzastopni trijumf, ali i gurnuli svog rivala na treće mesto tabele.

Šampion i lider na tabeli Bajern Minhen odigrao je danas kod kuće 1:1 sa Kelnom, tako da je Borusija imala priliku da smanji četiri boda zaostatka, ali je bila nemoćna pred raspoloženim Leverkuzenom, koji je igrao bez povređenog Joela Pohjanpala, jednog od dva najbolja strelc ekipe.

Povezana vest:  Roben: Ponosan na 2010, uzbuđen zbog Brazila

Ovakav ishod iskoristila je Herta, koja je pobedom nad Hamburgom došla na drugo mesto, sa dva boda više od Dortmunda. Bajer je sedmi sa 10 bodova, koliko ima i šesti Menhengladbah, dok Dortmund, Keln i Lajpcig imaju po 12.

Borusija je imala inicijativu i posed, ali je Bajer davao golove. Oba gola pokrenuo je Hakan Čalhanoglu. On je prvo u 10. minutu izveo korner koji je Admir Mehmedi sjajno „pokupio“ glavom i savladao Romana Burkija.

Povezana vest:  Sasuolo naneo prvi poraz Djenovi, Kaljari pobedio Atalantu

Benjamin Henriks je proigrao Čalhanoglua u 79. minutu po levoj strani, a on je protrčao, pokupio loptu, ušao u šesnaesterac i vratio loptu u sredinu, gde je našao Havijer Ernandes i u padu poslao loptu u mrežu.

To je Ćićaritu, najboljem igraču Bundeslige u septembru, bio peti gol u prvenstvu i sada je došao na deobu prvog mesta liste strelaca.

Oba tima imala su još po jednu dobru priliku, a Pjer-Emerik Obamejang zatresao je mrežu u 88. minutu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

Povezana vest:  Atletiko ubedljiv protiv Sportinga, Tores i Grizman dali po dva gola

PHOTO: www.bayer04.de