fabio_kapelo_nervozanSP JUŽNA AFRIKA

 

Kapelo: Nemačka je velika ekipa

 

 

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo priznao je da je Nemačka zasluženo izborila plasman u četvrtfinale prvenstva sveta, ali je žestoko kritikovao sudije zbog nepriznatog gola Frenka Lamparda na utakmici u Blumfontejnu.

Nemačka je danas u osmini finala deklasirala Englesku (4:1), nanevši joj do sada najteži poraz na svetskim prvenstvima.

-Nepriznavanje regularnog pogotka bio je jedan od najvažnijih momenata na utakmici. Mnogo bi nam značio, jer bi izjednačili na 2:2 i sigurno igrali mnogo drugačije u nastavku. Ipak, zasluženo smo izgubili, a Nemačka je pokazala da je velika ekipa – izjavio je Kapelo.

Povezana vest:  Ćurčić: Daćemo sve od sebe u Albaniji, Matić neizvestan

Italijanski stručnjak na klupi „Gordog Albiona“ ocenio je da su njegovi izabranici igrali dobro do rezultata 2:1 za protivnika.

-Kao da nas je obeshrabrila sudijska greška. Kada smo primili treći pogodak, nastavili smo razočaravajuće. Napravili smo nekoliko grešaka prilikom njihovih kontranapada, ali je veće greške od nas pravio sudija. Male stvari uvek odlučuju o rezultatu – istakao je Kapelo.

-Nemačka je odigrala zaista dobru utakmicu – naglasio je on, poručivši novinarima da neće podneti ostavku uprkos sramotnom učinku na šampionatu.

U možda najboljem dosadašnjem meču na Mondijalu u Južnoj Africi Englezi su bili nemoćni da pariraju dinamičnoj i lepršavoj igri nemačkih fudbalera. Opraštaju se debaklom, nakon što su pobedili jedino Slovence, uz razočaravajuće remije protiv Amerikanaca i Alžiraca.

Povezana vest:  Inzagi: Baloteli najbolji u Seriji A, a Mesi na svetu

Na današnjoj utakmici u Blumfontejnu vredi istaći i neku vrstu simbolike. Naime, fatalnim previdom urugvajskog sudije Larionde „ispravljena“ je nepravda iz 1966. godine, kada je Engleska osvojila titulu savladavši u finalu Zapadnu Nemačku sa 4:2 posle produžetaka. Tada je priznat gol engleskog napadača Džefa Harsta, a kasnije se ispostavilo da lopta nije prešla gol-liniju.

Nemački selektor Joakim Lev blistao je od zadovoljstva, kako zbog rezultata, tako i igre njegovog odličnog tima.

-Igralo smo fantastično. Kontrolisali smo utakmicu do 2:1, kada smo zapali u kratku krizu, i tada sam rekao igračima da nam treba i treći pogodak. Uspeli smo i posle je sve bilo lakše, jer su Englezi morali da jure rezultat – izjavio je Lev.

Povezana vest:  FIFA: Utakmica Pakistan - Jemen u Bahreinu

On je priznao da je njegova reprezentacija imala i sreće, pošto je naknadno na TV snimku video da je lopta posle Lampardovog udarca prešla liniju.

-Ipak smatram da to nije presudilo. Znali smo da možemo da poremetimo Engleze kontranapadima, jer su igrali otvoreno, a naši igrači su to izvodili na briljantan način. Veoma sam zadovoljan i igrom i rezultatom – poručio je Lev.