Fabio_CapelloSP JAR

Kapelo, Lampard, Džerard, Bekenbauer traže videosudiju

 

Članovi engleske reprezentacije kolektivno su pozvali Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) na uvođenje videotehnologije kao pomoć sudijama utakmica. Osim Fabija Capella i njegovih igrača Stivena Džerarda i Franka Lamparda, inače strelca nepriznatog a regularnog gola u meču osmine finala između Engleske i Nemačke, FIFA-u je na red pozvao jedan od najlegendarnijih igrača i fudbalskih radnika svih vremena, Franc Bekenbauer, i to iz ugla pobednika:

-Čemu u fudbalu služi četvrti sudija? Zašto sedi za stolom? Umesto da ne radi ništa, mogao bi da prati utakmicu na monitoru, reagovati kod spornih situacija i obavestiti sudiju. Da smo takvu situaciju imali danas, Lampardov gol bi bio priznat – rekao je, gostujući u studiju nemačkog Skya, Bekenbauer.

Povezana vest:  Hose Molina novi trener Viljareala

-I ranije sam bio za primenu tehnologije na gol crti, a pogotovo sam za to od danas – rekao je Lampard, strelac nepriznatog gola, nastavivši:

-Lopta je prešla crtu. Bilo je to odmah jasno. Ko zna što bi se dogodilo? Zbog toga je moje razočaranje još veće.

-Imali smo pre Svjetskog prvenstva sastanak u kojem su nam govorili o milion različitih pravila, a zapravo nebitnih detalja koji nemaju značajnog uticaja na igru. Milion nevažnih stvari a jedna bitna, poput ove danas, nije bila na dnevnom redu. Koja je svrha toga?

Povezana vest:  Platini: Jedino ja mogu da pobedim Blatera

Fabio Kapelo, koji se u trenutku pada od Lamparda upućene lopte iz gol crte spontano razveselio naslutivši da se radi o sigurnom golu, dodao je:

-Neverovatno je da u vreme današnje tehnologije sudije nisu u stanju doneti pravednu odluku, ispravno presuditi postoji li gol ili ne. Utakmica je mogla ispasti sasvim drukčija.

Stiven Džerard je kazao:

Povezana vest:  8. KOLO PRVE LIGE SRBIJE, Dinamo dočekuje Srem, Proleter igra sa Sremom

-Pri rezultatu 2-1, odmah posle prvoga našeg gola, videti loptu kako pada i udara iza gol linije, te onda videti linijskog sudiju kako je 20 metara udaljen od mesta na kojem bi trebalo biti da bi video gol, e to je vrlo frustrirajuće.