diego_maradona_argentina_vs_greceSP JAR

Dijego Maradona: Dođe mi da se skinem u dres!

 

Dve sudijske greške znatno su oštetile englesku i meksičku reprezentaciju, iako bi greh bio izjaviti da četvrtfinale Svetskog prvenstva u potpunosti kroz susrete protiv njih nisu zaslužili Nemci i Argentinci.

Upravo će moćni „elf“ i razigrani „gaučosi“ u međusobnom duelu odlučiti koja će reprezentacija pronaći svoje mesto među poslednje četiri ekipe na jugu Afrike.

Dugo i još uvek osporavan od kritičara selektor Argentinaca Dijego Maradona sada likuje. Za to ima svako pravo jer su njegovi izabranici kroz dosadašnja četiri susreta Mundijala uknjižili četiri pobede. Prave stvari tek slede.

Povezana vest:  Aston Vila tri meseca bez Petrova

-Najradije bih se skinuo u dres i zaigrao. Ipak, znam da to nije finale SP-a 1986. Godine – kaže Maradona, možda i najbolji igrač svih vremena.

-Vidjećemo kako se momci osećaju, procenićemo ih. Neki su sigurno umorni, neki nisu i na temelju toga odlučit ćemo o sastavljanju tima – najavljuje Maradona susret koji sledi.

Pobeda od 3-1 protiv Meksika, uprkos uvodnom golu koji je bio produkt sudijske greške, selektor Argentine ponovno se kritički osvrnuo na ljude u crnom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Čelsijeva "nemoguća misija", Real miran u Dortmundu

-Učinilo mi se da Roseti, Roberto, glavni sudija, nije dopuštao Mesiju da igra s loptom. Dobro su ga istukli, a sudija je ostao nem. Brine me što bi Mesija mogli da povrede.

-Nismo ovdje došli na odmor već po titulu svetskih prvaka. Želja nam je da učinimo sve Argentince ponosnim i zato upućujem čestitke mojim momcima koji ovde rade sjajnu stvar – razdragan je bio Maradona koji je pobedu protiv Meksika posvetio sjajnom motociklisti, višestrukom prvaku sveta Valentinu Rosiju.

Povezana vest:  Kosovo igra van Mitrovice, UEFA neće sukobe Srba i Albanaca

Dotični se, podsetimo, trenutno oporavlja od loma noge.

-Rekao bih još samo dve stvari: Pobedu posvećujem svom prijatelju Valentinu Rosiju. To je prvo.

U drugoj se dotakao svojih kritičara.

-Govorili su mi da ne znam ništa o trenerskom poslu.

Inače, Maradona je na prss konferenciju stigao obavijen dimom cigare uz koju se šepurio ulaskom u sobu punu predstavnika medija. Kasnio je dvadesetak minuta, te je zamoljen da cigaru ugasi.