Sinisa_Mihajlovic_FSS_1

Mihajlović: Imam dve dileme, ali napašćemo Belgiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da ima dve nedoumice oko sastava za duel sa Belgijom i najavio ofanzivu na protivnički gol od prvog sudijskog zvižduka.
-Videli smo koje su prednosti i mane kod Belgijanaca. Nijedna ekipa nije perfektna, a sutra ćemo videti kako smo se spremili. Hoćemo pobedu u svakom meču, a ne razmišljamo o tome da ne izgubimo. Počećemo ofanzivno, a verovatno će se tokom meča stvari na terenu menjati, što je normalno – kazao je Mihajlović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Selektor Srbije neće moći da računa na povređene Ljubomira Fejsu, Miralema Sulejmanija, Dušana Bastu i Ivana Radovanovića. Ipak, postoji mogućnost da neko od ovih igrača dobije šansu na meču sa Makedonijom sledeće nedelje. 
-Za dva mesta u timu imam nedoumice, ali se ne radi o golmanima. Sutra ujutru ćemo imati lagani trening, pa ćemo tada rešiti sve dileme. Koga god da izaberem, neću pogrešiti – dodao je Mihajlović.
Kapiten Branislav Ivanović kazao je da ekipu ne bi trebalo da zanima ko će igrati za Belgiju.
-Pre svega treba da mislimo na nas i da razmišljamo o načinu na koji ćemo mi da se suprotstavimo njima – poručio je Ivanović.
Nedavno je legandarni engleski fudbaler Dejvid Plat izjavio da je Aleksandar Kolarov jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, ali da je Mihajlović bolji. 
-Selektor je dao više golova od mene, ali ja sam u prednosti, jer on više ne može da ih izvodi, a ja mogu – kazao je Kolarov.
Ni Mihajlović mu nije ostao „dužan“.
-Mogu da izvodim slobodne udarce, ali ne mogu da igram. Ipak, sviđa mi se što si tako perspektivan – poručio je selektor Kolarovu.
Mihajlović, Ivanović i Kolarov su još jednom zatražili podršku navijača u Beogradu. Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Belgije igra se sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.

Povezana vest:  Luković: Pokazali smo zajedništvo i zasluženo pobedili