fernanado_alonso

Alonso: Ne odustajem od napadačke taktike

Vouzač Ferarija Fernando Alonso rekao je danas da nema nameru da menja svoju napadačku taktiku, iako mu je preostalo samo četiri boda razlike u generalnom plasmanu u odnosu na branioca trofeja Sebastijana Vetela iz Red Bula. 
-Napadali smo na svim trkama, a pristup svakoj trci je da uzmemo maksimalan broj bodova – rekao je Alonso. 
-Nekada smo bili na podijumu, nekada četvrti ili peti. Mi ne možemo da vožimo više ili da učinimo više… To se neće promeniti sada – dodao je on. 
Alonso je imao 34 boda prednosti nakon Velike nagrade Nemačke, ali je na trkama u Belgiji i Japanu ispadao već u prvom krugu.
-Trebaju mi bodovi sa ovonedeljne trke za Veliku nagradu Koreje, ali trebaju i svima ostalima. Gurali smo tokom cele sezone i ništa se neće promeniti u poslednjih pet trka – rekao je Alonso. 
Aktuelni šampion Formule jedan i drugoplasirani u generalnom plasmanu Sebastijan Vetel rekao je da je iz trke za titulu još rano otpisati Kimi Raikonena, koji ima 37 bodova manje od Alonsa, kao i Luisa Hamiltona sa 42 boda zaostatka. 
-Oni se i dalje bore sa titulu, mislim da je to i njihov cilj. Oni su konkurentni bez obzira na trenutni rezultat, tako da i dalje imaju dobre šanse – zaključio je Vetel. 
Trka za Veliku nagradu Koreje voziće se u nedelju od 8.00.

Povezana vest:  Rozberg na pol poziciji u Abu Dabiju