vranes

Vraneš: Optimista sam pred fianle FED kupa

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je danas da je predstojeće finale FED kupa, u kome se u Pragu sastaju Srbija I Češka, najvažniji meč kompletnog rada Teniskog saveza Srbije (TSS). 
-Ovaj meč protiv Češke najvažniji je do sada i predstavlja krunu rada kompletnog TS S-a – rekao je Vraneš novinarima u Beogradu. 
On je istakao da je finale FED kupa izuzetno značajno svima u TS S-u i dodao da je optimista pred meč sa Češkom. 
-Mi smo odavno počeli da se pripremamo za ovo finale, svima nam mnogo znači i verujemo u pobedu protiv ekipe koja ima 10 teniserki u prvih 100 – kazao je Vraneš. 
Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da put do finala bio izuztno težak, ali da reprezentacija nikada nije gubila nadu i da je verovala u uspeh. 
-Put do finala bio je izuzetno težak i trnovit, ali tim nikada nije izgubio nadu u sebe i verovali smo u uspeh. U finalu ćemo dati sve od sebe da osvojoimo trofej protiv velikog i teškog protivnika koji brani titulu u ovom takmičenju – rekla je Jovanovski. 
Ova 20-godišnja teniserka izrazila je nadu da bi osvajanje FED kupa podiglo nivo igre reprezentativki Srbije, kao što se osvajanje Dejvis kupa odrazilo na uspehe tenisera. 
-Ovo finale može da nas podigne da individualno igramo bolje, jer ovo je velik meč. Meni je FED kup već dosta pomogao, samim tim što sam igrala sa Anom (Ivanović) i Jelenom (Janković) od kojih sam dosta toga naučila, ali igrajući za reprezentaciju, shvatila sam dosta stvari – zaključila je Jovanovski. 
Teniski savez Srbije i Asocijacija malih i srednjih preduzeća organizuju put navijača u Prag kako bi podržali igračice u borbi za titulu. Cena četvorodnevnog puta iznosi 170 evra. Finale FED kupa između Češke i Srbije igraće se 3. i 4. novembra u Pragu.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2010, Serena Vilijams u dva seta do drugog kola