Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je večeras u Skadru Kosovo sa 6:0 u drugom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok su u Grupi G Italija i Španija igrali nerešeno 1:1.

Hrvatsku je do prvog trijumfa u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji predvodio Mario Mandžukić koji je postigao het-trik.

Hrvatska je do prednosti stigla već u šestom minutu golom Mandžukića, a isti igrač u 24. povisio je na 2:0.

Mandžukić je het-trik kompletirao u 35. minutu, da bi Matej Mitrović u 68. povisio na 4:0, a Ivan Perišić je u 83. postigao peti gol. Konačan rezultat postavio je Nikola Kalinić u 92. minutu.

Povezana vest:  Bajern iz Minhena želi tri titule u sezoni

U ostalim mečevima Grupe I, Turska i Ukrajina igrali su nerešeno 2:2, dok je Island posle preokreta pobedio Finsku sa 3:2.

Hrvatska i Island se nalaze na deobi prvog mesta sa po četiri boda u Grupi I, dok Turska i Ukrajina imaju po dva boda, a Finska i Kosovo se nalaze na deobi petog mesta sa po jednim bodom.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Derbi u Madridu, najtrofejniji protiv najbogatijeg

Italija i Španija su u Torinu u okviru Grupe G kvalifikacija za SP u Rusiji odigrali izuzetno uzbudljivu utakmicu, ali na kraju nije bilo pobednika.

Španija je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrala Italiju, ali ipak nije stigla do prednosti. Ekipa Hulena Lopetegija je do prednosti na gostovanju stigla golom Vitola u 55. minutu, ali je Italija u 82. pogotkom Danijelea De Rosija stigla do izjednačenja.

Povezana vest:  Boaći: Zauvek ću voleti Zvezdu, hvala na prilici

U ostalim mečevima Grupe G Albanija je na gostovanju pobedila Lihtenštajn s 2:0, dok je Izrael pobedio Makedoniju s 2:1.

Albanija posle drugog kola zauzima prvo mesto sa šest bodova u Grupi G, dok Španija i Italija dele drugo mesto sa po četiri boda, a Izrael je četvrti sa tri, dok su Makedonija i Lihtenštajn bez bodova.