Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Kišinjevu Moldaviju sa 3:0 u drugom kolu Grupe D i tako ostvarila prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Srbija je povela golom Filipa Kostića u 19. minutu, da bi na 2:0 u 37. povisio kapiten Branislav Ivanović, a konačan rezultat u 60. postavio je Dušan Tadić.

Srbija posle drugog kola u Grupi D ima četiri boda, te se tako nalazi na deobi prvog mesta sa selekcijama Velsa, Austrije i Irske, dok su Moldavija i Gruzija bez bodova.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Bajerna, treći poraz Dortmunda

Srbija je prilično lako pobedila u Kišinjevu, iako na početku utakmice nije delovalo da će tako da bude, pošto je Moldavija imala nekoliko opasnih napada, ali bez realizacije.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina se brzo oslobodila pritiska domaćina i preko Jagoša Vukovića i Aleksandra Kolarova pretila Moldaviji.

Srbija je došla do prednosti posle velike greške kapitena Moldavije Aleksandrua Epureanua. Njemu je Dušan Tadić uzeo loptu, izašao sam pred golmana Ilije Čebanova i nesebično dodao do Kostića, koji nije imao problem da loptu pošalje u prazan gol.

Povezana vest:  Predsednik FFF Žan Pjer Eskalet podnosi ostavku

Kostić je u 30. minutu imao veliku priliku za novi pogodak, opet posle asistencije Tadića, ali je pogodio stativu iako je ostao sam ispred protivničkog golmana.

Srbija je dala drugi gol u 37. minutu, posle akcije iz kornera. Tadić je odigrao pas sa Kostićem i centrirao, a kapiten „orlova“ Ivanović je sa ivice peterca udarcem glavom savladao Čebanova.

Kako je završila prvo, Srbija je tako nastavila u drugom poluvremenu, sa napadima i šansama. Dobru su na početku imali Aleksandar Katai, koji je zamenio Andriju Pavlovića, a potom i Tadić, ali su bili neprecizni.

Povezana vest:  Treći uzastopni poraz Valjadolida, Đukić isključen

Konačan rezultat postavljen je u 60. minutu, a strelac je bio najbolji fudbaler Srbije na utakmici, Dušan Tadić, koji je posle dve asistencije dao gol. Asistirao mu je Katai, koji je odlično igrao od kako je ušao u igru.

Utakmicu na stadionu Zimbru u prestonici Moldavije posmatralo je oko 8.000 gledalaca.