aleksandar_stanojevic_kzn_usprevnaPLEJOF LIGE ŠAMPIONA

Stanojević: Očekuje nas težak posao

 

Večeras u 20.00časova fudbaleri Partizana izašli su na teren stadion Constanbt Vanden Stock u Briselu, kao bi odradili oficijelni trening i upoznali se sa terenom i stadionom. Odmah da napomenemo da su zadovoljni kvalitetom trave, a sam stadion izgleda lepo, spakovan je na prilično maloj površini, sa strmim tribinama i stolicama u više nijansi narandžaste boje. Znamo dobro od ranije da je izuzetno aksutičan, pa možemo očekivati sutra na njemu pravi pakao koji će stvoriti, kako domaći navijači, tako bogami i veliki broj Grobara – po najavama biće ih oko 4.000..

Pola sata pre treninga, Saša Stanojević je izašao, zajedno sa kapitenom Krstajićem, pred naše i belgijske novinare i odgovarao na pitanja. Ponovio je ono što je i u Beogradu govorio:

Povezana vest:  Predsednik FS Češke za iskorenjivanje huliganizma

-Očekujemo potpuno drugačiju utakmicu u utorak, a i drugačiji Anderleht. Pretpostavljam da će krenuti ofanzivnije, da će više reskirati nego u Beogradu, pa će nas zbog toga očekivati dosta teži posao. Naravno, Anderleht je i ovog puta favorit, kao što je bio i u Beogradu.

A kapiten kratko i koncizno:

-Neću reći ništa novo ako kažem da nas očekuje težak meč. Rezultat je takav da je aktivan za obe strane, ali Anderleht kao domaćin želi da pred svojim navijačima pobedi i ode dalje. Mi ako želimo da prođemo u grupnu fazu Lige šampiona, moramo da postignemo gol i na kraju krajeva i pobedimo.

Odmah posle pres konferencije, Stanojević se pridružio svojim pulenima i odrađen je poslednji trening pred meč. Stanojević je prilično „izmešao karte“ na treningu, pa je tako ekipu posle obaveznog zagrevanja podeli o u dve grupe:

Povezana vest:  Rašović: Zadovoljan sam, ali imamo prostora za napredak

„markirani“: Radisa Ilić – Stevanović, Jovanović, Krstajić, Stanković –

Smiljanić, Brašanac, Moreira – Bogunović, Šćepović,

i “crni” (u tim dresovima će sutra igrati): Radosavljević – Miljković, Nastasić, Lazevski – Petrović, Tomić, Ilić, Davidov – Kleo, Iliev.

Na osnovu postava sa treninga, nije baš lako pretpostaviti startnih jedanaest, posebno ako se zna da je trener Stanojević na konferenciji za novinare najavio da će, ako bude potrebe, Moreiru menjati Smiljanic zbog, kako je objasnio „iskustva koje je stekao igrajući slične utakmice u primeri“.

Stanojevic je rekao i da je Stevanović „rovit“ i da su šanse da se Moreira pojavi u startnoj postavi „50-50“. Utisak sa treninga navodi da je Radisa Ilić prilično miran i spreman da stane pred gol, Stevanoviceva povreda je sa tribina poprilično neprimetna, a Moreira je radio u istom ritmu i po istom programu kao i ostali kandidati za startnih jedanaest…

Povezana vest:  Keln nastavio da pobeđuje na domaćem terenu

Pored izveštača beogradskih medija, trening je posmatralo sedamdesetak navijača, koji su doputovali u Brisel i na kraju treninga su gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratili igrače i trenera Aleksandra Stanojevića. U takvom raspoloženju, sasvim je normalno očekivati, nadati se i na kraju krajeva i verovati da može da se preskoči poslednja prepreka i nakon sedam godina pauze ponovo uđe u evropsku fudbalsku elitu.

Inače, po gradu se mogu videti i manje grupe navijača, što iz Srbije, što iz Belgije i okolnih zemalja, a domaćin je Grobarima namenio boks kapaciteta 700 mesta.