Manuel Neuer_Germany_lopta_iza_crteSP JUŽNA AFRIKA

 

FIFA smatra da nisu krivi arbitri, nego televizija

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbacila je sve optužbe na njen račun zbog velikih greška koje arbitri prave na utakmicama Svetskog kupa i tvrdi da je za sve kriva televizija.

Jučerašnje utakmice osmine finala Nemačka – Engleska i Argentina – Meksiko obeležile su sudije koje su svojim greškama direktno uticale na rezultate tih susreta, ali u FIFA smatraju da ne bi bilo nikakvih problema da na video bimovima na stadionima nisu ponavljane sporne situacije.

Povezana vest:  Ostalo još nekoliko hiljada ulaznica za Ludogorec

-To nikako nije smelo da se desi. Usporeni snimci mogu da se emituju, ali samo pod uslovom da se ne radi o spornim situacijama. Ubuduće ćemo sprečiti takve stvari – rekao je portparol FIFA Nikola Maino.

-Do sada je to funkcionisalo dobro, ali je juče napravljena greška kada je pušten usporeni snimak prvog gola Argentine, koji je Karlos Teves postigao iz ofsajda – dodao je Maino, koji je odbio da da bilo kakav konkretan odgovor na brojna pitanja o sudijskim greškama i upornom odbijanju FIFA da dozvoli korišćenje video tehnologije kod spornih situacija.

Povezana vest:  Remi Vojvodine i Jagodine u Novom Sadu

Napadač reprezentacije Španije Fernando Tores pridružio se apelima da FIFA konačno „uđe u 21. vek“ i dozvoli arbitrima da na osnovu ponovljenog snimka isprave svoje greške.

-Već smo se umorili tražeći od FIFA da konačno spreči ovakve nepravde koje ponekad odlučuju o tome da li ćete ispasti sa prvensta sveta – rekao je Tores.

Povezana vest:  Terzić: Najuspešnija sezona Zvezde, čestitke crveno-beloj porodici

Uprkos svemu, predsednik FIFA Sep Blater i dalje odbacuje mogućnost da se ozakoni upotreba vide tehnologije, uz obrazloženje da fudbal po svaku cenu mora da sačuva „faktor čovek“.