raul_mirales_portugalLiverpul kupio Mireleša za 14 miliona evra
Nakon odlaska Argentinca Haviera Maskerana u Barselonu, te Italijana Alberta Akuilanija na pozajmicu u Juventus, engleski prvoligaš Liverpul je upotpunio upražnjena mesta u sredini terena dovođenjem 27-godišnjeg portugalskog reprezentativca Raula Mireleša iz Porta.
Maskerano je u Liverpulu odigrao tri sezone, a budući da se njegova porodica nikako nije mogla priviknuti na život u Liverpulu, kapiten argentinske reprezentacije je insistirao na odlasku u Barselonu. U petak su dva kluba dogovorila transfer uz odštetu koja, navodno, iznosi oko 22 miliona evra.
Akuilani je, pak, na Enfield stigao prošlog leta. Ali, u sezoni koju su obeležile njegove povrede, nije uspeo da se nametne, pa ga je engleski gigant poslao na pozajmicu torinskom Juventusu.
Njihov odlazak trebao bi da nadomesti Raul Mireleš, fudbaler koji je s Portom osvojio četiri naslova portugalskog prvaka. Potpisao je četvorogodišnji ugovor s Liverpulom, a odšteta je 14 miliona evra.
-Trener Liverpula Roj Hodžson bio je ključ mog transfera. Upravo je on baš žestoko insistirao na mom dolasku. Ja nisam Maskerano, ja sam Mireleš, nadam se da će navijači to uskoro da shvate. Isto tako se nadam da će me jednog dana pamtiti po dobrim igrama u dresu redsa – poručio je Mireleš, koji je po mnogim ocenama bio najbolji portugalski fudbaler tokom nedavnog Svetskog prvenstva na jugu Afrike.
Odigrao je tamo sve četiri utakmice, a u pobedi protiv Severne Koreje 7-0 se upisao i u strelce.
Ukupno je prikupio 38 nastupa za portugalsku reprezentaciju.
Povezana vest:  Benfika dovodi Uroša Matića