fifaFIFA uvodi cenzuru za snimke spornih momenata

 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) ubuduće će cenzurisati prikazivanje spornih momenata sa utakmica tokom meča na velikim ekranima na stadionima.

-To će biti ispravljeno i moraćemo podrobnije da se time pozabavimo. Radićemo na tome na utakmicama koje predstoje – izjavio je portparol FIFA Nikola Mengo (Nicolas Maingot).

Mengo je to rekao povodom pritužbi na suđenja na dve utakmice osmine finala kada je Argentina protiv Meksika postigla gol iz ofsajda, dok u drugom meču nije priznat regularan gol Englezima protiv Nemačke.

Povezana vest:  Roben: Jedino poziv Barselone bi me interesovao

Meksički fudbaleri juče su opkolili sudiju Roberta Rosetija (Rosetti) pokazujući mu veliki ekran na stadionu Soker siti u Johanesburgu na kojem je prikazivan snimak akcije u kojoj je Argentina postigla gol iz ofsajda.

Mengo kaže da je prikazivanje snimka na stadionu bila „očita greška“ koju treba ispraviti.

On navodi da bi veliki ekrani na stadionima trebalo da služe za prikazivanje informacija pre utakmica i za ponovljeno prikazivanje najzanimljivijih akcija tokom meča, ali ne i spornih momenata.

Povezana vest:  Alba: Eliminisaćemo Milan

Odgovornost za emitovanje snimaka na stadionima je na zemlji organizatoru Svetskog prvenstva – Južnoj Africi.

-Gol je postignut i sve se dogodilo brzo. Možda nije trebalo to prikazati, ali prikazano i nažalost više se tu ne može ništa učiniti – izjavio je tim povodom portparol organizatora Džermejn Krejg (Jermaine Craig).

Ranije danas predsednik FIFA Sep Blater (Sepp Blatter) izjavio je da je protiv uvođenja tehnologije koja bi omogućavala da sudije na osnovu snimka donesu ispravnu odluku i ocenio da treba ostaviti fudbal takvim kakav jeste „sa svim svojim greškama“.

Povezana vest:  Frajburg slavio u Hamburgu