FABIO_KAPELO_PORTRETSP JAR

 

Engleski mediji osuli paljbu po izabranicima Fabija Kapela

 

Britanski mediji osuli su danas paljbu po svojoj fudbalskoj reprezentaciji i zatražili ostavku selektora Fabija Kapela zbog ponižavajućeg poraza protiv Nemačke od 4:1 u osmini finala Svetskog kupa u Južnoj Africi.

„Izneverili ste svoju zemlju“, stoji u naslovu „Sana“, koji je istovremeno objavio fotografiju Kapela i igrača naslovljenu – „Fabio odlazi i povedi ove gubitnike sa sobom“.

Povezana vest:  Optužnica protiv napadača na autobus pristalica PAOK-a

„Dejli Mejl“ je u kritici reprezentacije otišao tako daleko da je napravio istorijsku paralelu ovog poraza sa pobedom Engleske nad Nemačkom u Drugom svetskom ratu, parafrazirajući govor Vinstona Čerčila.

„Da su se naši piloti branili tako loše protiv Nemačke u Drugom svetskom ratu, verovatno bismo sada svi govorili nemački“, kaže se u „Dejli mejlu“ i ironično dodaje da su tri engleska lava na Mondijalu pretvorena u „samo jednog kukavičkog lava iz Oza“.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati prvih utakmica osmine finala

„Dejli Miror“ takođe ne krije bes zbog neuspeha „Gordog Albiona“.

„Engleska je ponižena, ali Kapelo to i dalje naziva uspehom. Žao nam je Kapelo, ali bi trebalo da odeš posramljen“, navodi „Dejli Miror“.

„Dejli Telegraf“ oštro konstatuje da „ukoliko engleska reoprezentacija ne može da promeni sistem igre, onda barem može da promeni selektora Kapela“.

Povezana vest:  AFRIČKI KUP NACIJA 2012, Tunisu bodovi protiv Maroka na startu AKN

„Gardijan“ bez milosti ocenjuje da su „Englezi nadigrani i prevaziđeni u svom najgorem izdanju u istoriji Mondijala“.

„Engleska napušta prvenstvo sveta i trebalo bi da ide pravo u muzej fudbalske istorije“, navodi „Gardijan“.