miroslav_klozeSP JUŽNA AFRIKA

 

Kloze podržava uvođenje nove tehnologije na utakmicama

 

Nekoliko fudbalera Nemačke podržalo je danas ideju uvođenja video tehnologije koja bi pomogla sudijama da odluče kod spornih situacija.

Među njima je i napadač Miroslav Kloze koji je izjavio da bi voleo da vidi kamere ili lopte sa senzorima koje bi slale signal sudiji kada lopta pređe gol liniju.

Povezana vest:  Ljajić: Ostajem u Romi da osvajam trofeje

Iako je Nemačka juče dobila Englesku sa 4:1, pri rezultatu 2:1 engleski fudbaler Frenk Lampard postigao je pogodak, ali sudija nije video da je lopta prešla gol liniju pa nije priznao gol.

-Ako postoji mogućnost da se koristi tehnologija, kao što su kamere iza gola ili lopte za čipovima, onda možda treba da se upotrebe. Nisam siguran za ponovljeni snimak, ali ako imate čip u lopti koja šalje signal sudiji preko slušalice u uhu, zašto da ne. Ako to postoji u drugim sportovima, zašto da ne bude primenjeno i u fudbalu – rekao je Kloze.

Povezana vest:  Vermezović: Ne možemo da biramo protivnike

S druge strane, igrač sredine terena nemačke reprezentacije Sami Kedira kaže da su i pogrešne sudijske odluke deo igre.

-Mi smo relativno zadovoljni kako sada stvari stoje. To se naposletku ipak sve izjednači, sve je to deo emocije u fudbalu – rekao je Kedira.

Navijači Nemačke i danas veruju da pri postizanju jednog od golova koji su postigli Englezi u finalu Svetskog prvenstva 1966. godine, lopta nije prešla gol liniju. Engleska je tu utakmicu dobila sa 4:2 i osvojila Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA, Partizan čeka protivnike