Selektor fudbalera Austrije Marsel Koler pohvalno je danas govorio o reprezentaciji Srbije i izrazio nadu da će njegova ekipa pobediti u predstojećoj utakmici u Beogradu.

-Srbija ima veoma dobar tim, a naročito dobre inidivdualce koji pružaju dobre partije širom Evrope. Dobri su tehničari, daju golove i veoma se radujem predstojećoj utakmici. Nadam se pobedi – rekao je Koler na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija i Austrija će se u nedelju sastati u trećem kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Povezana vest:  Dejan Stanković: Srbi su talentovani za fudbal na pesku

Austrijski selektor je naveo da misli da će Srbija biti ofanzivna, kao i to da će odlučiti sitnice.

-Oni su poslednju utakmicu pobedili i stekao sam utisak da će igrati ofanzivno. Ipak, mislim da će sitnice da odluče i nadam se da ćemo pobediti – kazao je Koler.

Austrija u timu ima trojicu igrača koji poreklo vode iz Srbije, Aleksandra Dragovića, Marka Arnautovića i Zlatka Junuzovića, a Koler je rekao da su oni veoma važni za ekipu.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, FS Hrvatske: Imali smo dojavu o prekidu meča

-To su trojica naših igrača, koji igraju standardno. Već pet godina vodim ovu reprezentaciju i oni kod mene redovno igraju i veoma su važni za tim. Jako su uspešni u svom poslu i dobro su se pokazali u prethodnom periodu. Nadam se da će tako biti i sutra – rekao je Koler.

Arnautović je pre utakmice sa Velsom imao problema sa povredom, ali je u tom susretu dao dva gola i bio najzaslužniji što je njegova ekipa osvojila bod.

Koler je naveo da je fudbaler Stouka potpuno spreman, da je sa njim sve u redu i da će igrati protiv Srbije.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Koler: Protiv Srbije mora punim gasom svih 90 minuta

Kapiten Austrije Julian Baumgartlinger rekao je da je prednost Srbije to što će igrati pred svojim navijačima.

-Srbija će imati veliku prednost jer će igrati kod kuće, pred svojim navijačima. Lakše je pobediti kada igrate pred 40-50 hiljada svojih navijača – rekao je Baumgartlinger.

Utakmica će početi sutra u 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.