Arjen_Robben _golSP JUŽNA AFRIKA

 

Holandija u četvrtfinalu

 

Reprezentacija Holandije plasirala se u četvrtfinale Svetskog kupa u Južnoj Africi, pošto je danas u Durbanu u utakmici osmine finala pobedila Slovačku rezultatom 2:1 (1:0).

Golove za Holandiju postigli su Arijen Roben u 18. i Vesli Snajder u 84. minutu, a strelac za Slovačku bio je Robert Vitek u 90. minutu iz jedanaesterca.

Holandija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela u kojem se večeras od 20,30 časova sastaju Brazil – Čile.

Utakmica je odigrana na stadionu Mozes Mabhida pred 61.942 gledalaca, a sudio je Alberto Undijano Maljenko iz Španije.

Povezana vest:  Krojf: Barselonin problem je Nejmar

Žuti kartoni: Roben, Stekelenburg (Holandija). Kučka, Kopunek, Škrtel (Slovačka)

Holandija: Stekelenburg, Van der Vil, Hejtinga, Matijsen, Van Bronkhorst, Kajt, Van Bomel, Snajder (Afelaj), De Jong, Roben (Elija), Van Persi (Huntelar).

Slovačka: Muha, Pekarik, Škrtel, Đurica, Zabavnik (Jakubko), Vajs, Štok, Hamšik (Sapara), Vitek, Kučka, Jendrišek (Kopunek).

Wesley_SneijderHolandija je uspela da se plasira među osam najboljih selekcija sveta, ali igrom u današnjem meču nije oduševila. Slovaci su bili ravnopravan protivnik i imali više povoljnih prilika, ali ih nisu realizovali.

Do prednosti su Holanđani stigli zahvaljujući solo prodoru Arijena Robena, koji je iskoristio grešku odbrane i udarcem sa dvadesetak metara savladao Muhu. Tada se pretpostavljalo da će Slovaci imati dosta problema da izbegnu teži poraz, ali su oni nastavili da igraju bez panike.

Povezana vest:  Spartak pobedio OFK u Beogradu

U drugom poluvremenu reprezentativci Holandije nisu želeli previše da rizikuju, a Slovaci su pojačavali tempo i sve odlučnije kretali prema golu Stekelenburga. Prvu šansu imao je Miroslav Štok u 67. minutu, ali je šutirao pravo u golmana.

Robert Vittek_SlovakiaPola minuta kasnije, nabolji strelac Slovačke Robert Vitek našao se oči u oči sa Stekelenburgom. Bila je to stopostona prilika, ali je Vitek sa 13 metara šutirao u golmana koji je već bio na zemlji. Poslednju prliku za izjednačenje Slovaci su imali u 78. mintu, ali je Vitek još jednom bio neprecizan.

Povezana vest:  Frančesko Toldo završio igračku karijeru

Kako to obično biva, propuste slovačkih napadača kaznio je u 84. minutu Vesli Snajer, koji je posle odlično izvedenog kontranapada i greške golmana Muhe rešio utakmicu.

Penal koji je u trećem minutu nadknade vremena skrivio Stekelenburg, a realizovao Vitek, bila je slaba uteha za Slovake, koji su po prikazanoj igri zaslužili bar da uđu u produžeke.