vinsent_del_boske_selektor_spanija_1SP JUŽNA AFRIKA

 

Španci sutra protiv Portugala u najtežem ispitu Mundijala

 

Fudbalska reprezentacija Španije važila je za jednog od favorita na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, na kome je sutra očekuje najteži zadatak – selekcija Portugala u osmini finala.

Ekipe sa Iberijskog poluostrva nisu, međutim, delovale toliko ubedljivo na putu do osmine finala. Obe ekipe su se oporavile i sada su svi svesni da je potrebna dobra igra da bi se došlo među najboljih osam, gde se sastaju sa Paragvajom ili Japanom.

Povezana vest:  Kosta: Izgleda da idem u Čelsi

-Pobednik dobija sve, gubitnik ne dobija ništa. Motivisani smo i spremni da ostavimo sve na terenu – rekao je selektor Portugala Karlos Keiroš.

Sutrašnji meč biće duel igrača koji se dobro poznaju. Sedmorica Portugalaca igraju u prvoj ligi Španije, uključujući i najveću zvezdu Kristijana Ronalda.

U oba tima ima ukupno 14 fudbalera koji su igrali u poslednjem velikom duelu ovih ekipa – pre šest godina na Evropskom prvenstvu 2004. godine, kada je Portugal pobedio sa 1:0.

Povezana vest:  Marko Jarić: I u Engleskoj ima rasizma

-Ekipa mora da igra bolje nego do sada. Već smo poprilično propatili. Bili su to teški dani, ali su nas ojačali“, kazao je selektor Španije Visente del Boske.

Neizvestan je nastup defanzivnog veznog reprezentativca Španije Ćabija Alonsa, koji ima problema sa istegnućem članka. Na njegovom mestu može da zaigra 21-godišnji Havi Martines.

Nijedan igrač Španije do sada nije dobio žuti karton, dok su sedmorica Portugalaca, među kojima je i Ronaldo, javno opomenuti ali nijedan nije suspendovan.

Povezana vest:  Venger traži "specijalnog" napadača u januarskom roku

U tim će se verovatno vratiti kreator igre Deko posle povrede kuka, ali brzonogi napadač Dani možda neće biti u sastavu. On je na današnjem treningu šepao tako izrazito da nije delovalo verovatno da će se oporaviti na vreme.

Španija je bila možda prvi favorit turnira, a Portugal nije bio daleko odatle. Nijedan tim nije, međutim, pokazao da je opravdao taj status do sada, uprkos blistavim momentima na terenu.