Bert_van_Marwijk_NetherlandsSP JUŽNA AFRIKA

 

Van Marvijk: Morali smo da budemo ubedljiviji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Bert van Marvijk rekao je danas da je zadovoljan zbog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali je istakao da je njegova ekipa trebalo da Slovačku pobedi ubedljivijim rezultatom nego što je 2:1.

-Odigrali smo odlično u prvih 30 minuta utakmice, kao i na početku drugog poluvremena. Već tada je trebalo da vodimo sa 3:0 ili 4:0. Umesto toga, u nekoliko navrata u završnici morao je da nas spašava golman (Martin) Stekelenburg – izjavio je selektor Holandije.

Povezana vest:  Krunić: Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom

Van Marvijk je pohvalio igru strelca prvog gola Arjena Robena koji se nedavno oporavio od povrede.

-Fantastično je to što se posle ozbiljne povrede Roben vratio na teren i pokazao da ga nije napustio osećaj za postizanje pogodaka – zaključio je šef stručnog štaba „lala“.

Arjen Roben novinarima u Durbanu rekao je da nije u potpunosti zadovoljan igrom ekipe.

Povezana vest:  Mario Žardel potpisao za bugarsku ekipu Černomore

-Utakmica je bila veoma teška, ali je najvažnije da smo pobedili i plasirali se u četvrtfinale. Ipak, u sledećem meču, protiv Brazila ili Čilea moraćemo da odigramo bolje – rekao je fudbaler minhenskog Bajerna.

Selektor reprezentacije Slovačke Vladimir Vajs ocenio je da je Holandija veliki protivnik.

-Igrali smo srčano i hrabro i ponosni smo što smo se plasirali u osminu finala. Danas je pobedila bolja ekipa. Gol koji smo dali iz penala u poslednjem minutu malo nam je ublažio poraz – izjavio je Vajs.

Povezana vest:  Ronaldo i Marselo ne igraju u finalu Kupa kralja

Protivnik Holandije u četvrtfinalu je Brazil, koji je večeras savladao Čile rezultatom 3:0.