ozil_nemackaBarselona nudi Verderu Hleba za Ozila

 

 

Prema pisanju katalonskoga sportskog dnevnika Asa, nemački reprezentativac u veznom redu, 21-godišnji Mesut Ozil, po ukusu je Barseloninog trenera Žosepa Gvardiole.

 

U budućnosti Verderovog fudbalera Gvardiola vidi kao potencijalnog nosioca igre jednog od najboljih klubova na svetu pa bi zato voleo da Katalonci osiguraju pravo da budu kupci Nemca turskog porekla koji briljira na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  Paunović: Titulu posvećujem pokojnom ocu

 

U cilju ostvarenja te želje kako navodi list, Katalonci su spremni Verderu da „poklone“ Aleksandra Hleba, koji ugovor s Barselonom ima sve do jula 2012. godine. Ozila bi Barselona uzela za godinu dana, nakon što Ozilu istekne ugovor, jer Gvardiola smatra da mu još uvek treba vremena da do kraja sazri.

Povezana vest:  Inijesta se oporavio od povrede mišića

 

U Verder je Ozil došao u januaru 2008. godine iz Šalkea osetivši nepoverenje kod čelnika kluba iz Gelzenkirhena, koji su na njegovom mestu počeli da forsiraju hrvatskog mu vršnjaka Ivana Rakitića. Platili su za njega u bremenskom klubu 4,3 miliona evra odštete.

 

Za očekivati je da će se direktor Verdera Klaus Alofs svakako truditi da produži ugovor s Ozilom pre kraja sledeće sezone kako bi klubu osigurao dobru odštetu za najvredniji eksponat.

Povezana vest:  Bez pobednika u prvom meču devetog kola Premijer lige