lucio_brazilSP JUŽNA AFRIKA

Brazil lako preko Čilea do Holandije

 

Reprezentacija Brazila na uverljiv je način ostvarila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Dungini su fudbaleri  u osmini finala u Johanesburgu ssvladali Čile s 3-0.

Nastavljena je na taj način dominacija Brazila u okršajima s Čileom na svetskim skupovima. Pre 38 godina Čile je na svom terenu poražen u polufinalu s 4-2, u Francuskoj 1998. je u prvom krugu Brazil slavio s 4-1, a isto je tako bio uverljiv bio i večaras na Elis Parku.

Povezana vest:  Real pobedio Kruz Azul i plasirao se u finale klupskog SP

U brazilski se tim posle jedne utakmice suspenzije, zarađene zbog crvenog kartona protiv Obale Slonovače, vratio Kaka, a kad je on na terenu „carioce“ ne gube. Konkretnije, s Kakom u ekipi Brazil nije poražen već u 33 uzastopne utakmice.

Dungina je reprezentacija strpljivo gradila napade i čekala svoju priliku protiv Čilea, a pogodak je napokon dočekala u 35. minutu. Korner je izveo Maikon, a Žuan je nadskočio sve u šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu Klaudija Brava.

Povezana vest:  Nejmar se vraća u reprezentaciju za Argentinu i Peru

Samo tri minuta kasnije Brazilci su odigrali odličnu akciju. Robinjo je projurio levom stranom, ubacio loptu u sredinu, a Kaka ju je samo prosledio Luisu Fabijanu koji je nadmudrio Brava i povećao prednost svoje reprezentacije. Bio je to treći pogodak napadača Sevilje na SP-u.

U nastavku se prvi put u listu strelce na ovom prvenstvu upisao i Robinjo. Ramirez je u 59. minutu oduzeo loptu s centra, sjurio se prema kaznenom prostoru i gurnuo loptu Robinju koji je s vrha kaznenog prostora postavio konačan rezultat 3:0.

Povezana vest:  Pobede Čukaričkog i Napretka

Peterostruki svetski prvak tako je prilično lako došao do četvrtfinala (od 1994. je svaki put bio najmanje među osam) u kojem će igrati protiv Holandije. Utakmica je na rasporedu u petak u 16 sati na Nelson Mandela Bay stadionu u Port Elizabetu. U dosadašnjim susretima ovih suparnika Brazil je slavio tri puta, Holanđani dvaput, a četiri su utakmice završene remijem.