Fudbaleri Švajcarske, Belgije i Grčke zadržali su savršen učinak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, pošto su večeras zabeležili pobede u trećem kolu kvalifikacija. Švajcarska je u gostima pobedila Andoru 2:1, Belgija je savladala Gibraltar 6:0, a Grčka je u gostima pobedila Estoniju 2:0.

Švajcarska je prva u Grupi B, sa tri boda više i ispred evropskog prvaka Portugala, koji je večeras bio siguran protiv Farskih ostrva 6:0. U toj utakmici Andre Silva je postigao het-trik, a Kristijano Ronaldo je dao jedan gol i sada je najbolji strelac kvalifikacija sa pet golova, jednim više od Roberta Levandovskog, Marija Mandžukića, Tomasa Milera i Silve.

Povezana vest:  Moreira dolazi u Vojvodinu!?

Belgija i Grčka dele prvo mesto Grupe H, sa tri boda više od Bosne i Hercegovine, koja je večeras kod kuće pobedila Kipar 2:0 posle dva gola Edina Džeka.

Francuska je u derbiju kola pobedila u gostima Holandiju 1:0, golom Pola Pogbe i sada se nalazi na deobi prvog mesta sa Švedskom, koja je večeras pobedila Bugarsku 3:0. Oba prvoplasirana tima imaju po sedam bodova, tri više od Holandije, koja u prva tri kola sada ima remi, pobedu i poraz.

Rezultati večerašnjih utakmica:

Grupa A:

Švedska – Bugarska 3:0

Holandija – Francuska 0:1

Belorusija – Luksemburg 1:1

Grupa B:

Andora – Švajcarska 1:2

Farska ostrva – Portugal 0:6

Letonija – Madjarska 0:2

Grupa H:

Gibraltar – Belgija 0:6

Estonija – Grčka 0:2

BiH – Kipar 2:0