Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Karpoš Sokolija u Jadranskoj ligi, kao i da je svoje igrače upozoravao na opasnosti skopske ekipe.

-Kako smo završili utakmicu sa Cibonom, udjem u svlačionicu i kažem biće, da ne psujem…komplikovano. I onda čujemo da je (trener Sokola) Siniša (Matić) operisao kancer…Objašnjavaš im kako će da bude teško, kako Sokoli umeju da igraju, kako trener ume da napravi igru prema onome što ima…da imaju igrače koji su onako, otprilike noćna mora da spremiš. I sve to ispričam i onda bude ovakva utakmica – rekao je Džikić novinarima u Skoplju.

Partizan je večeras u završnici pobedio Karpoš sa 84:77. Sokoli su u nedelju otpustili Amerikanca Lamonta Meka zbog ponašanja i loših partija.

-Kažem, najvažnije je da smo pobedili, neće se niko sećati kakva je bila utakmica, pamtiće se pobeda, ali generalno je stvarno bilo teško. Nije fraza, očekivao sam teško. Da li sam očekivao ovako teško? Ne znam, ali baš je bilo teško. Što se nas tiče, sada ćemo da se odmorimo i idemo dalje. Krenuli smo bez poraza, ali smo imali teške pobede – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Jokić bolji od Bogdadovića, 16. trijumf Bostona

Partizan ima sve četiri pobede iz prva dva kola, ali trener ponovo nije želeo da priča o mogućnostima tima.

-Od kada sam preuzeo ekipu u januaru, govorim samo: prva sledeća, prva sledeća, prva sledeća, prva sledeća. Pa onda zaklopi, zaklopi, zaklopi. Ne daj da je ono što je prošlo pokvari ono što dolazi. Naravno, 4:0 je bolje nego 0:4. Da li smo mogli da izgubimo? Naravno, mogli smo i večeras. Ovo je nešto novo za naš klub, limitiran budžet i uslovi u kojima funkcionišemo. Od prošlog novembra smo promenili 11 igrača. Ja možda nekad podsećam ovako fizički na madjioničara, ali to nisam – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Vujošević: Zvezda imala skandaloznu pomoć sudija

Matić je dugo novinarima govorio o promeni u timu koja je nastala odlaskom Meka, koga nije hteo da imenuje.

-Plašili smo se, ali smo pre neki dan napravili sjajno pojalanje. Otpustili smo jednog igrača. Ja u svojoj karijeri to nisam doživeo, da jedan igrač tako može atmosferu da kvari. Ali, takve greške se plaćaju. Tim je prodisao. Ovaj put smo izgubili, ali ovo je svetlo na početku tunela. Osetila se neka druga atmosfera na treningu. Ja ne mogu da verujem šta jedan igrač može da uradi na timsku hemiju, sve u klubu, mene kao trenera…ne mogu da verujem – rekao je Matić.

Povezana vest:  Vujošević: Solnok nas je zadužio, moramo da im vratimo

-Neću ni ime da mu kažem, ne zaslužuje to. Uvek sam igrače branio u svojoj karijeri. Nema ovo veze ni da li je Amerikanac, Rus, Makedonac ili Srbin, Hrvat. Ovo hoću javno da kažem. Rekao sam menadžerima da ako imaju neke neprijatelje, ako im žele nešto životno loše da ubace tog igrača kod njih – dodao je on.

Trener je rekao da će Sokoli dovesti nove igrače i da će se truditi, kao i da veruje da će početi da pobedjuju posle četiri poraza u prva četiri kola.