partizan_prokom_6EVROLIGA

Crno-beli: Previše smo grešili

 

Košarkaši Partizana jednoglasno su večeras ocenili da su u utakmici sa Realom koju su izgubili sa 58:78 pravili greške nedopustive za TOP 16 fazu Evrolige.

-Imali smo neadekvatan ritam. Nismo našli rešenje za njihovu čvrstu odbranu, imali smo mnogo izgubljenih lopti, promašenih zicera, a protivniku smo dozvoljavali mnogo otvorenih šuteva. To ne sme da se dešava u TOP 16 fazi gde su najkvalitetnije ekipe. U ovoj fazi svaki prazan hod se skupo plaća – istakao je Dušan Kecman.

Real je meč prelomio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 26:9 i stekao ubedljivu prednost koju do kraja meča nije ispuštao.

-Neke greške jednostavno ne smeju da se dozvoljavaju, pogotovu ne u TOP 16 fazi, a pogotovu ne protiv ekipa kao što je Real Madrid. Pravili smo greške u odbrani, nepotrebne faulove kada smo bili u bonusu, dozvoljavali rivalu lake poene. Takve stvari ne smeju da se dešavaju – naglasio je kapiten Petar Božić.

Povezana vest:  Deng najverovatnije propušta EP u Sloveniji

-U početku je delovalo kao da će biti egal, ali su se oni ‘nadavali’ trojki i bacanja i prelomili. Nismo se baš najbolje snašli ni u odbrani. Moramo to da popravimo do sledeće utakmice – dodao je Raško Katić, koji je igrao uprkos problemima sa leđima o kojima nije želeo da govori.

Nezadovoljan je bio i Nejtan Džavai, strelac 12 poena za crno-bele.

-Skupo su nas koštala promašena polaganja, izgubljena koncentracija u odbrani, a uhvatila nas je nervoza kad smo promašivali. Moramo da se koncentrišemo na to kako da čuvamo protivnike – rekao je Džavai, dok je plej Kurtis Džerels izrazio nadu da će Partizan ubuduće biti bolji.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersima derbi protiv Bostona

-Naravno da možemo bolje u nastavku, možemo da popravimo odbranu. Takođe, mnogo smo promašivali, a šut može da se popravi – naveo je Džerels.

Bivši igrač Partizana Novica Veličković ocenio je da je Real igrao previše dobro za njegov nekadašnji klub.

-Igrali smo zaista dobro i otud rezultat. Nismo potcenili Partizan, koji ove sezone ima običaj da dozvoli rivalu da se odlepi u prvom poluvremenu, a posle nadoknadi to. Mi nismo računali na to. Ipak, ima još mnogo da se igra do kraja ove faze – kazao je Veličković.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati 5. kola Evrolige

-Partizanu želim svu sreću, ipak su oni najjači kod kuće, ali mislim da će im za četvrtfinale biti potrebna i barem jedna pobeda na strani – dodao je.

Veličković je protiv Partizana zabeležio 12 skokova, najviše u Realu, i tako se preporučio treneru Etoreu Mesini kod koga ima malu minutažu.

-Nemam problem sa Mesinom, dobro se razumemo. Nikad i nisam imao problema sa trenerima, mada sam imao samo dvojicu – Mesinu i Duška Vujoševića (u Partizanu) – rekao je srpski reprezentativac.

-Naravno da razmišljam o minutaži, teško mi je to padalo u početku, ali sada se koncentrišem na individualan rad kako bih uvek bio spreman kao zapeta puška – dodao je Veličković.