keisuke_hondaSP JUŽNA AFRIKA
Paragvaj i Japan za prvo četvrtfinale u istoriji, novi veliki derbi komšija Španaca i Portugalaca
Večeras će, nakon susreta između Španije i Portugalije i Paragvaja i Japana, biti poznata i poslednja imena reprezentacija koje će nastupit u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.
Prvi susret na rasporedu je onaj između Paragvaja i Japan, koji će se odigrati u 16 sati na Loftus Versfeld stadionu u Pretoriji.
Prolazak bilo koje od ove dve reprezentacije u četvrtfinale biće njihov istorijski uspeh i prvi ulazak među osam najboljih timova na svetu.
Paragvaj, koji je u tri od sedam poslednjih nastupa na SP-u igrao knockout fazu, pokušaće svoj najveći rezultat da ostvari pobedom nad Japanom, koji prvi put igraju utakmicu osmine finala van svoje zemlje.
Green Point stadion u Kejp Taunu u utorak će biti poprište jake fudbalske utakmice osmine finala Svetskog prvenstva. Kopačke će „ukrstiti“ geografske komšije, Španija i Portugalija.
Obe su reprezentacije u samom vrhu kandidata za konačnu nagradu. Španija, aktuelni evropski prvak, zauzima drugo, a Portugalija treće mesto FIFA – inoj na rang lista najboljih reprezentacija sveta, a oba su tima krcata pojedincima koji garantuju dobar fudbal.
Opasan start doživela je „furija“ na samom otvaranju Mundijala, ali je kiks protiv Švajcarske ispravljen pobedama protiv Hondurasa i Čilea i mesto među poslednjih šesnaest na turniru Španci su ipak pronašli.
Portugalija je do sada bez ožiljaka u Južnoafričkoj Republici. Dva remija bez golova (Brazil i Obala Slonovače) okružila su impresivnih 7-0 protiv Severne Koreje i Kristiano Ronaldo i društvo stigli su do meča protiv „furije“.
david_vilja_spanija_2-Naše najbolje izdanje još niste videli, uveravam vas u to. Moji su igrači motivisani, samouvereni i iz utakmice u utakmicu sigurniji u prelascima prepreka. U dvobojima osmine finala svi imaju podjednake šanse, pa tako i mi i Španija. Želim četvrtfinale. Najbolji možemo da budemo samo ako pobeđujemo najbolje – najavio je susret trener portugalske reprezentacije Karlos Keiroš.
-Videli smo kako Portugalci mogu da kontrolišu igru u utakmici protiv Brazila. Velika su pretnja iz kontranapada i uopšte mi ne pada lako to što igramo protiv njih, a ne protiv Dungine ekipe. Njihova se igra, kako to mnogi vole da prikažu, ne vrti samo oko Kristiana Ronalda i nikako ne smemo smesti s uma da su jedina ekipa koja na ovom SP-u još nije primila gol. Očekujem tešku utakmicu – svjestan je portugalske snage selektor „furije“ Visente Del Boske.
Povezana vest:  Džajić: Najvažnije je da Zvezda odigra dostojanstveno