jenifer_kaprijatiDženifer Kaprijati se oporavlja, sestre Williams joj nude pomoć
Američke teniserke Serena i Venus Viliams izborile su u ponedeljak plasman u četvrtfinale Vimbldona i nakon svojih mečeva javno ponudile pomoć Dženifer Kaprijati (34), nekadašnjoj najboljoj igračici sveta.
Kaprijati je primljena u bolnicu South Florida u Orlandu u nedelju zbog sumnje u predoziranje drogom.
Kasnije su iz bolnice objavili i službeno saopštenje:
-Želimo da obavestimo javnost da se Dženifer dobro oporavlja od slučajnog predoziranja lekovima prepisanih joj od strane njenog lekaraa. Njen oporavak teče stabilno i biće potpun – rekla je PR bolnice Lejs Viklin.
Nakon što je vest o hospitalizaciji zlatne olimpijke iz Barselone i trostruke pobednice Grand Slam turnira procurela u javnost, svoju su zabrinutost izrazile obe sestre Viliams.
-Ako  mogu da joj pomgnem na bilo koji način, izaći joj u susret, to ću učiniti. Moliću se za nju – rekla je Serena Viliams, dok je Venus dodala:
-Sećam se njenog meča protiv Monike Seleš u polufinalu French Opena. Sećam se da sam gledala taj meč i mislila u sebi kako je to sjajan tenis. Definitivno imam puno lepih uspomena vezanih za nju dok sam je gledala, pa i kasnije igrala protiv nje. Jako je poštujem.
Reči Venus Viliams odnose se na polufinalni meč Kaprijati protiv Seleš na Roland Garroso 1990. godine, kada je kao 14-godišnjakinja Amerikanka postala najmlađa teniserka ikad koja je se plasirala među poslednje četiri na pariškom Grand Slamu.
Povezana vest:  ATP MAJAMI, SERIA 1.000, Nadal na Rodika, Berdih sa Soderlingom za finale