AA_tennis_ball_racquetČelendžer Braunšvajg

 

Tomas Muster se vraća posle 11 godina pauze

 

Prvi će meč u profesionalnom, takmičarskom tenisu posle 11-godišnje pauze danas odigrati 42-godišnji Austrijanac Tomas Muster, nekad prvi teniser ATP liste.

Zaigraće pobednik Rolan Garosa iz 1995. godine na Čelendžeru u nemačkom Braunšvajgu, turniru druge kategorije koji se na zemljanoj podlozi igra uz nagradni fond od 150.000$. U prvom se kolu sastaje s Ircem Konorom Nilandom, 165. teniserom ATP liste, koji, premda će uskoro proslaviti 29. rođendan, konstantno napreduje na ATP listi uglavnom igrajući na čelenedžerimaa.

Povezana vest:  Nadal kritikuje Federera

-Dobro sam trenirao, osećam se dobro, ali ne mogu, naravno, tačno da znam šta me očekuje. Znam tek nekoliko igrača iz žreba. Za mene je ovo test: budem li posle 12 meseci ponovno zaigrao u Braunšvajgu, onda ću nešto više moći reći o svom povratku. Zasad, da parafraziram Franza Beckenbauera: „Pogledajte me malo!“ – rekao je legendarni Austrijanac.

Povezana vest:  ATP MADRID, Troicki u drugom turnira u Madridu

Tokom karijere, koju je obeležio osvajanjem Roland Garrosa 1995. godine, Muster je bio poznat kao jedan od fizički najspremnijih tenisera u istoriji igre. Uspeo je da se vrati u vrh čak i nakon teške saobraćajne nesreće 1989. godine. Trenirao je tada udarce iz posebno dizajnirane stolice.

U  karijere Muster je osvojio 44 turnira ATP kategorije, a u februaru 1996. godine je bio broj jedan na ATP listi. Poslednji je put nastupio na ATP Touru 1999. godine izgubivši meč prvog kola na Rolan Garosu.

Povezana vest:  Pospišil: Odluka o deportaciji Ðokovića politička