italinai_u_sokuSP JAR
Luciano Moggi: Inter je glavni krivac za krah Italije
Bivši direktor Juventusa Luciano Moggi, koji zbog nameštanja utakmica još uvek ne sme da radi  u fudbalu, svako malo se oglasi u italijanskim medijima. Ima svoje mišljenje o svim temama, pa tako i sada o krahu „azzurra“ na Svetskom prvenstvu.
Još kratko vreme aktealni svetski prvaci su završili svoj nastup u Južnoj Africi već u prvom krugu. Osvojili su svega dva boda i ostali na dnu tabele grupe F. Moggi tvrdi da je za sve kriv – Inter.
Tačnije gomilanje stranaca u italijanskim klubovima, a posebno u Interu koji je u finalu Lige šampiona, u pobedi protiv Bajerna 2-0, igrao bez ijednog italijanskog igrača sve do 92. minute kada je ušao Marco Materazzi.
-Kao prvo, želeo bih da kažem da smo sve vreme želeli u osmini finala izbeći Holandiju i uspeli sm,- cinično je započeo Moggi razgovor za Sussidiario.net.
-Kao što sam i očekivao, sve je na SP-u bilo na niskom nivou. Italija prolazi kroz smenu generacija, ali sadašnja nema isti kvalitet kao prošla. A kvalitet je teško pronaći ako klubovi ne investiraju u mlade igrače. Danas Inter, koji osvaja sve, ima početnu postavu sastavljenu od 11 stranaca. I eto vam rezultata takve politike – zaključio je Moggi.
Povezana vest:  Kolarov: Pobedićemo Belgiju i Makedoniju