sep_blaterSP JAR

 

Blater: Razmotrićemo uvođenje tehnologije u fudbalu

 

Senzacionalan preokret dogodio se u razmišljanju predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera. U utorak je objavio kako će biti razmotreno uvođenje tehnologije u fudbal.

Prvi čovek svetskog fudbala održao je u Južnoj Africi konferenciju za novinare i odmah se na početku izvinio Englezima i Meksikancima koju su teško oštećeni u utakmicama osmine finala Svetskog prvenstva.

Povezana vest:  FIFA: Zbog rasizma moguća i eliminacija iz takmičenja

Engleska je poražena od Nemačke s 4-1, ali pri rezultatu 2-1 lopta koju je uputio Frank Lampard od prečke odbila se iza gol-linije punih 38 santimetara, ali urugvajske sudije to nisu primetili. Meksiko je, pak, izgubio od Argentine s 3-1, ali prvi je pogodak za „gaučose“ postigao Karlos Tevez koji je bio u ofsajdu 92 santimetra.

Povezana vest:  Tulalan napao bivše reprezentativce i savez

Blater je rekao da se već izvinio predstavnicima obe reprezentacije koji su njegovo izvinjenje i prihvatili.

-Na sastanku Odbora međunarodnog fudbalskog udruženja (IFAB) sledećeg meseca u Velsu ćemo otvoriti raspravu o mogućnosti uvođenja video-tehnologije. Bilo bi besmisleno da to ne uradimo. Ali, raspravljaće se samo o uvođenju tehnologije na gol-liniju. U situacijama kakva se dogodila Meksiku tehnologija nije potrebna – dodao je Blater.

Povezana vest:  Kežman: Sitnice dele Biševca od transfera u Lacio