radomir_petkovic_odeloKristijan Fris i Radomir Petković pozitivni na doping kontroli!?

 

Radomir Petković, osvajač srebrne medalje na evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu pozitivan je bio na doping kontroli!? Pored Petkovića, na klupi pozitivnih takmičara – reprezentativaca Srbije našao se i Kritijan Fris,(do 55 kg).

Naime, kako nezvanično saznajemo, iz više dobro obaveštenih rvačkih izvora, Radomir Petković i Kristijan Fris pozitivni su bili na doping kontroli koja je održana posle finalnih takmičenja na Prvenstvu Srbije koje je održano u Subotici 29. maja.

Povezana vest:  Prva zlatna medalja za Južnu Koreju u rvanju

Prema informacijama koje smo dobili obojica reprezentativaca, članovi beogradskog Partizana (Petković) i zrenjaninskog Proletera (Fris) obavešteni su tokom jučerašnjeg dana. Petković se nalazi u SAD na pripremama za predstojeće svetsko prvenstvo u rvanju u Rusiji ali je, kako saznajemo, pozvan da se vrati u Srbiju. Sa druge strane Fris je na pripreme za SP u Rusiji otišao juče u Azerbejdžan – Baku na pripreme tako da bi trebalo i on da se vrati sa priprema u Srbiju. Naravno, sve će biti jasnije u utorak 6. jula kada će ADAS i zvanično objaviti imena.

Povezana vest:  Juniori Srbije osvojili pet medalja u Austriji

Ovo je, u poslednje dve – tri godine, u rvanju, treća grupa takmičara koji su pozitivni na doping kontroli, tačnije šestorica takmičara. Prvo je pozitivan bio, na pripremama reprezentacije na Tari 2008 Mihajlo Bajlović, da bi se na plej ofu Prvenstva Srbije prošle godine u rvanju grčko rimskim stilom bila pozitivna trojica takmičara i to Miloš Kesić (Partizan), Danilo Bosnić (Spartak, Subotica), Perica Dimitrijevića (Radnički, Kragujevac).

Povezana vest:  Nenad Lalović se sastao sa Vladimirom Putinom u Sočiju