Trener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da je ponosan na svoje fudbalere posle treće uzastopne pobede u Ligi šampiona, ali da moraju da promene pristup u domaćem prvenstvu u kome brane šampionsku titulu.

Fudbaleri Lestera pobedili su sinoć na svom terenu Kopenhagen sa 1:0, u trećem kolu Grupe G i ostvarili treću pobedu u Ligi šampiona. Engleski šampion je prvi na tabeli sa svih devet bodova, Kopenhagen i Porto imaju po četiri, a Briž je bez bodova. Lesteru ide dobro u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona, ali ne i u Premijer ligi gde ove sezone brani titulu. Lester je u prvih osam kola pretrpeo četiri poraza i zauzima 13. mesto na tabeli sa osam bodova.

Povezana vest:  EURO 2012, Tuča navijača Hrvatske i Irske u Poznanju, uhapšeno 14 osoba

-Vrlo sam ponosan. Sa jedne strane sam ponosan, a sa druge, kada pomislim na Premijer ligu, osećam bes. To je u redu, pošto mi se to tokom karijere dešavalo. Kada prvi put igrate u velikom takmičenju, nešto izgubite u domaćem prvenstvu. To je normalno ali mi to želimo da promenimo – rekao je Ranijeri, preneo je danas Skaj Sports.

Italijanski trener naveo je da je njegovom klubu prioritet Premijer liga.

Povezana vest:  PepsiCo osvaja Uefa Ligu šampiona

-U Ligi šampiona potrošite mnogo i normalno je da se u domaću ligu vratite psihički ispražnjeni. Mi to želimo da promenimo jer nam je važna Premijer liga, a i nalazimo se u dobroj poziciji u Ligi šampiona posle tri kola. Naša sudbina je u našim rukama – dodao je on.

Napadač Lestera Rijad Mahrez sinoć je postigao jedini gol i to je bio njegov treći pogodak u tri utakmice u Ligi šampiona. Golman Kasper Šmajhel je u drugom poluvremenu odbranio odličnu priliku za gol Kopenhagena, a Ranijeri je pohvalio igrače na prikazanoj igri.

Povezana vest:  Utakmica Panatinaikos - Makabi prekinuta na 30 minuta

-Kopenhagen je veoma čvrst tim, jak, sa visokim igračima opasnim u skoku. Hvala Kasperu, hvala svim mojim igračima. Prikazali smo dobru igru, potpuno drugačiju od forme u Premijer ligi, ali to je normalno kada tim kao naš prvi put igra u Ligi šampiona. Jedina smo ekipa sa tri pobede u tri kola. Moramo da ostanemo mirni i promenimo stav u prvenstvu pošto nas protiv Kristal Palasa čeka još jedna teška, teška, teška utakmica – rekao je Ranijeri.