Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su večeras na svom terenu PSV iz Ajndhovena sa 4:1, dok je Atletiko Madrid u gostima s 1:0 trijumfovao protiv Rostova u utakmicama trećeg kola Grupe D Lige šampiona.

Bajern i Atletiko su večerašnjim trijumfima došli nadomak plasmana u osminu finala Lige šampiona, pošto su PSV i Rostov ostali na dnu tabele Grupe D sa po jednim bodom.

Povezana vest:  Laković: Verujemo da će organi UEFA biti objektivni

Bavarci su večeras nadigrali PSV i prekinuli seriju od tri utakmice bez pobede u svim takmičenjima.

Ekipa Karla Ančelotija povela je u 13. minutu golom Tomasa Milera, da bi Džošua Kimih u 21. iskoristio asistenciju Davida Alabe i povisio na 2:0.

PSV je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak, a strelac, na kraju se ispostavilo jedinog gola za holandski tim, bio je Lusijano Narsing u 41. minutu.

Povezana vest:  Mažić u prvom kolu sudi utakmicu između Irske i Švedske

Bajern Minhen je u drugom poluvremenu stigao do još dva gola, a strelci su bili Robert Levandovski u 59. minutu i Arjen Roben u 84.

Atletiko je u prvom poluvremenu utakmice protiv Rostova ima veliki broj šansi, ali nije uspeo da zatrese mrežu ruskog tima.

Situacija se ipak u drugom poluvremenu promenila, pa su „jorgandžije“ posle trećeg kola zadržale maksimalan učinak. Jedini gol na utakmici postigao je Janik Karasko u 62. minutu na asistenciju Huanfrana.

Povezana vest:  Bugarska policija uhapsila 21 navijača uoči derbija

Atletiko je prvi u Grupi D sa devet bodova, a prati ga Bajern sa šest, te PSV i Rostov sa po jednim.