paragvaj_celebrationSP JUŽNA AFRIKA

 

Istorijski uspeh Paragvaja

 

 

Fudbalska reprezentacija Paragvaja plasirala se danas u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, pošto je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila Japan.

Meč u Pretoriji posle 120 minuta igre završena je 0:0, a posle izvođenja penala bilo je 5:3.

Paragvaj će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Španija – Portugal, koji počinje u 20.30.

Paragvaj je prošao zahvaljujući trećoj seriji penala, kada je Juići Komano pogodio prečku, a pobedonosni gol južnoameričku ekipu postigao je Oskar Kardoso, koji je ušao u produžetku.

Utakmica nije imala mnogo izglednih prilika, a Paragvaj je imao više loptu u posedu i stvorio je više šansi ukupno.

Povezana vest:  Zvezda i Partizan: Spremni smo za privatizaciju

Prvu izglednu priliku imali su Paragvajci u 20. minutu, kada je Lukas Barios pokupio loptu, predriblao odbranu i prošao u šesnaesterac, i u poslednjem trenutku slabo šutirao, što je golman Eiđi Kavašima kolenom odbranio.

Samo dva minuta kasnije, Japan je takođe imao dobru priliku, kada je Daisuke Macui šutirao sa nešto više od 20 metara i pogodio prečku.

U 30. minutu Roke Santa Krus propustio je dobru priliku posle kornera, kada se lopta odbila o jednog igrača i došla do njega, a on sa pet metara šutirao pored gola.

Povezana vest:  Terzić: Rajković ne ide u Galatasaraj, to je moralni čin

Keisuke Honda imao je još jedan dobar šut do kraja prvog poluvremena, što nije bila prava opasnost za gol rivala.

Paragvaj je u drugom poluvremenu nastavio da više kontroliše loptu, ali nije stvarao mnogo šansi. Juto Nagatomo iz Japana imao je u 54. minutu šut ka golu, ali se lopta odbila od odbrambenog igrača pravo u golmana Husta Viljara.

paragvaj_posle_penalaEdgar Benites prodro je u 56. minutu u šesnaesterac i šutirao iz blizine, ali se lopta odbila o defanzivca Japana Jukija Nakazavu.

Kristijan Riveros šutirao je glavom u 60. minutu, ali pravo u Kavašimu.

Povezana vest:  SP JAR, Orlovi danas protiv Kengura za osminu finala (Srbija – Australija od 20.30)

Najbolja šansa Paragvajaca desila se u prvom produžetku, kada je Klaudio Morel u 97. minutu ušao sa leve strane i dodao loptu Nelsonu Valdesu, koji je uspeo samo da šutne u Kavašimu.

Honda je imao šut u 98. minutu, ali je Viljar odbranio.

Japanci su napadali više do kraja drugog produžetka, ali nisu imali raspoložene igrače u napadu.

Paragvaj: Viljar; Da Silva, Alkaraz, Morel; Bonet, Vera, Ortigosa (Bareto, 75), Riveros; Santa Krus (Kardoso, 94), Barios, Benites (Valdes, 60).

Japan: Kavašima; Komano, Nakazava, Tanaka, Nagatomo; Hasebe, Macui (Okazaki, 65), Abe (Nakamura, 81), Endo, Honda; Okubo (Tamada, 106).