Howard WebbSP JUŽNA AFRIKA

Sudija Veb otvoren za primenu tehnologije na utakmicama

 

Engleski fudbalski sudija Huard Veb (Howard Webb) izjavio je danas da nema ništa protiv uvođenja novih tehnologija na utakmicama kako bi se sprečile sudijske greške.

-Ja sam otvoren za sve što može da pomogne sudijama da donose ispravne odluke. Šta god da dobijem od pomogala ja ću da koristim najbolje što mogu i upotrebiću svo svoje iskustvo kako bih donosio ispravne odluke – rekao je Veb.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Navijači uništavali automobile zbog nestanka struje

Veb je pre nešto više od mesec dana sudio finale Lige šampiona između Intera i Barselone.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater (Sepp Blatter) ranije je odbacio svaku mogućnost da se u fudbalske utakmice uvede ponovljeni snimak za sporne situacije ili čipovana lopta.

Blater se danas ipak izvinio Engleskoj i Meksiku čije su fudbalske reprezentacije oštećene u duelima osmine finala Svetskog prvenstva sa Nemačkom, odnosno Argentinom.

Povezana vest:  Prekinuta polufinalna utakmica na Kupu afričkih nacija

Engleskoj protiv Nemačke nije priznat čist pogodak Frenka Lamparda pri rezultatu 1:2, dok je pogodak iz ofsajda Argentine protiv Meksika priznat.

Blater je danas najavio da će za mesec dana ipak biti održan sastanak rukovodstva FIFA na kojem će se razmatrati mogućnost uvođenja novih tehnologija.