Gerardo_Martino_slektor_paragvajSP JUŽNA AFRIKA

 

 

Martino plakao posle utakmice, Okada ne žali ni za čim

 

 

Selektor Paragvaja Herardo Martino priznao je novinarima da je plakao posle pobede na penale nad Japanom u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Mnogo je straha i napetosti tokom utakmice. Plakao sam posle. Bilo je teško prolaziti kroz ovakav meč, sa produžecima i penalima. Svi znaju da nije fer kada se pobednik odlučuje posle jedanaestaraca, ali stvari tako stoje – rekao je Martino.

Povezana vest:  Morinjo se izvinio navijačima Reala

Iako je meč rešen penalima, Paragvajci su samo jednom trenirali šutiranje penala, a danas su slavili sa 5:3, pošto je posle dva produžetka bilo 0:0.

-Niko ne može da kaže da nismo bili pripremljeni, ali izvođenje danas nije bilo previše dobro – rekao je Martino.

Selektor Japana Takeši Okada kazao je da ne žali ni za čim posle eliminacije.

Povezana vest:  Kopakabana domaćin Fan festa tokom SP 2014.

-Ne žalim ni za čim. Igrači su bili sjajni, Japan može da se ponosi njima – rekao je Okada pošto je njegov tim na penale izgubio od Paragvaja.

-Ja sam odgovoran za ovaj poraz, ne igrači. Nisam uradio dovoljno da im omogućim da pobede. Teško je naći jedan razlog za eliminaciju. Naš tim nije stvorio dovoljno šansi, a nismo iskoristili ni ono malo što smo ih imali – rekao je Okada.

Povezana vest:  Monako otpustio trenera Gija Lakomba

-Šta sam još mogao da uradim? Trebalo je da igračima naglasim više da moraju da pobede. Nisam zadovoljan jer nismo pobedili. Ali, teško je odmah analizirati. Ne mogu da kažem ništa o svojoj budućnosti, osim da ne mislim da mogu još mnogo toga da uradim u ovoj poziciji – kazao je selektor Japana.