russian-premier-leagueRUSKA LIGA

Amkar istupio iz Premijer lige

 

Fudbalski klub Amkar iz Perma istupio je iz Premijer lige Rusije zbog velikih dugovanja i nemogućnosti da obezbedi sponzora za narednu sezonu, saopštio je Fudbalski savez Rusije.

-Zbog izuzetno teške finansijske sitacije u kojoj se klub nalazi, odlučeno je da Amkar naredne sezone igra u drugoj ligi – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Ajntraht preokretom do pobede nad Verderom

Klub je obavestio nacionalni savez da u ovom trenutku duguje 5,43 miliona dolara, kao i da pregovori sa potencijalnim sponzorima nisu zavrseni uspešno.

Amkar je ove godine jedva izbegao ispadanje iz Premijer lige i šampionat Rusije je završio na 14. mestu, ali ipak nije uspeo da konsoliduje finansije, zbog čega je predsednik kluba Valerij Čuprakov danas podneo ostavku.

Povezana vest:  Oven Kojl postao novi trener Boltona

Klub sa Urala je drugi premijerligas koji se dobrovoljno preselio u drugu ligu u poslednjih godinu dana. U februaru je na takav korak bio prinuđen fudbalski klub Moskva, nakon što je ostao bez glavnog sponzora.

Tu sudbinu je prošle godine za dlaku izbegao Tom iz Tomska u Sibiru, koga je od bankrota spasio premijer Vladimir Putin naredivši vlasnicima sedam naftnih kompanija da ga spase.

Povezana vest:  Skok Srbije na FIFA rang-listi