vlatko_i_stefan_11Koncert „tandema snova“ Stefan i Stefanovski u SC

 

Dva vrhunska umetnika, gitarista Vlatko Stefanovski i violinista Stefan Milenković, nazvani tandem snova, održaće tri koncerta u Sava centru, sutra uveče, 23. i 27. decembra.

Rok gitarista Stefanovski i violinista i ugledni pedagog u SAD Milenković održaće zajednički koncert u Sava centru na kome će u slobodnom duhu improvizacije „ukrstiti“ svoje instrumente kombinujući klasičnu muziku i muziku Balkana.

Neobičan spoj gitare i violine, saradnja dva umetnika koji zadivljuju tehnikom i očaravaju emocijom, obećava vrhunski doživljaj i za najprobirljivije slojeve publike.

Dva muzičara su najavila zajedničke koncerte na konferenciji za novinare u oktobru.

.Neopisivo se radujem prilici da sviram sa Vlatkom, svaki muzičar može mnogo da nauči od njega. Ne zna se da li ima jaču tehniku ili emociju, a baš te dve stvari čine nekog muzičara izuzetnim – rekao je Milenković.

Povezana vest:  Redak singl Vajt Strajpsa prodat za 18.000 dolara

Stefanovski je izjavio da je impresioniran Stefanovim sviranjem i da smatra privilegijom to što će biti na bini zajedno.

-Od početka se videlo da ćemo biti zanimljiv spoj i da inspirišemo jedan drugog. Verujem da ćemo publiku u Sava centru dići na noge i da će to biti fantastičan doživljaj za sve u dvorani, i za publiku i za nas – rekao je Stefanovski.

Povezana vest:  Lijam Galager inspirisan Bouvijem i grupom Ti-Reks

Na ranijim susretima sa novinarima, on je ispričao da je za njega značajno da proširi krug svojih saradnika, da uradi nešto hrabro i riskantno za sebe i svoju publiku.

-Nakon decenija svirke, važno mi je kako sviram, moja interpretacija, a manje koju muziku sviram“, kazao je Stefanovski i dodao da se vremenom „zasitio“ predvidivosti rokenrola čije su poruke pomalo banalne i prevaziđene.

On kaže da u trenucima opuštanja sve više sluša Mocarta i Betovena.

Za razliku od Stefanovskog, Milenković posle napornog pripremanja klasičnog repertoara i rada sa studentima muzike želi drugačije opuštanje jer mu „klasika diže pritisak“.

Povezana vest:  Omladinska Filharmonija Naissus otvara Nišvil

-Još pre nego sam otišao u Njujork rado sam svirao džez sa Big bend orkestrom RTS-a, to mi se toliko dopalo da sam shvatio da ću prestati da sviram klasiku ako tako nastavim. Sada više nema takve opasnosti – kazao je Milenković.

Za koncert decenije, kako je prozvan u medijima, ili koncert „Stefanovski i Stefan“, od prve najave pre nekoliko meseci vladalo je veliko interesovanje publike, pa je organizator Beogradska kulturna mreža zakazao još dva koncerta 23. i 27. decembra.

Cena ulaznica je 1.650, 2.150, 2.450 i 2.850 dinara.